دوره 13، شماره 2 - ( 5-1402 )                   جلد 13 شماره 2 صفحات 32-22 | برگشت به فهرست نسخه ها

Saidi R, heidari H, sedehi M, safdarian B. Evaluating the effect of Melissa Officinalis tea and Matricaria Chamomilla tea on anxiety of patients after lower limb orthopedic surgery. cmja 2023; 13 (2) :22-32
سعیدی رضا، حیدری هایده، سدهی مرتضی، صفدریان بهروز. بررسی تاثیر چای بادرنجبویه و چای بابونه بر اضطراب بیماران تحت جراحی ارتوپدی اندام تحتانی. فصلنامه طب مکمل. 1402; 13 (2) :22-32

1- کارشناسی ارشد پرستاری داخلی جراحی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، شهرکرد، ایران
2- گروه آموزشی پرستاری اطفال، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، شهرکرد، ایران ، haydehheidari@gmail.com
3- گروه آموزشی اپیدمیولوژی و آمار زیستی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، شهرکرد، ایران
4- متخصص ارتوپدی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، شهرکرد، ایران
مقدمه: یکی از مهم‌ترین علایم بیماران پس از جراحی ارتوپدی اضطراب است که می‌تواند عوارض جانبی متعددی را برای بیمار ایجاد نموده و بر فرایند بهبود پس از جراحی نیز تأثیر بگذارد. مطالعه حاضر با هدف بررسی تأثیر چای بادرنجبویه و چای بابونه بر اضطراب بیماران پس از جراحی ارتوپدی اندام تحتانی انجام شد.
روش کار: این مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی تصادفی است که روی 96 نفر از بیماران پس از جراحی ارتوپدی اندام تحتانی در مرکز آموزشی درمانی آیت الله کاشانی شهرکرد انجام شد. بیماران به روش آسان انتخاب و پس از کسب رضایت نامه آگاهانه کتبی، به روش تصادفی بلوک بندی به سه گروه بابونه، بادرنجبویه و کنترل تقسیم شدند. برای گروه بادرنجبویه چای کیسه-ای بادرنجبویه، برای گروه بابونه چای کیسه‌ای بابونه و برای گروه کنترل چای سیاه کیسه‌ای به میزان یک گرم سه بار در روز، به مدت سه روز تجویز شد. اضطراب بیماران یک مرتبه قبل از مداخلات و نه بار پس از مداخلات (پس از هربار تجویز چای) با استفاده از پرسشنامه اضطراب آشکار اشپیل برگر سنجیده شد. سپس میانگین نمره اضطراب قبل از مداخلات و میانگین تغییرات نمره اضطراب بعد از هر مرحله مداخله بین گروه‌ها مقایسه گردید. داده‌ها با استفاده از نرم افزار SPSS و روش‌های آمار توصیفی و تحلیلی آنالیز گردید.
یافته‌ها: نتایج آزمون توکی نشان داد که میانگین تغییرات نمره اضطراب در گروه بابونه و بادرنجبویه در مرحله دوم تا نهم پس از مداخله به طور معناداری نسبت به گروه کنترل بیشتر بود (05/0>P).
نتیجه گیری: یافته‌های این پژوهش نشان داد که تجویز چای بادرنجبویه و چای بابونه در کاهش اضطراب آشکار بیماران پس از جراحی ارتوپدی اندام تحتانی مؤثر می‌باشد.
متن کامل [PDF 664 kb]   (397 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (666 مشاهده)
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: گیاهان دارویی