دوره 13، شماره 3 - ( 9-1402 )                   جلد 13 شماره 3 صفحات 46-39 | برگشت به فهرست نسخه ها

Dayani M, Salehi M, Karimi M, Latifi S A H, Saberi Zafarghandi M B. Investigating the Temperament of Autism Spectrum Patients from the Perspective of Persian Medicine. cmja 2023; 13 (3) :39-46
دیانی محسن، صالحی مهدی، کریمی مهرداد، لطیفی سید امیر حسین، صابری ظفرقندی محمد باقر. بررسی مزاج بیماران طیف اتیسم از منظر طب ایرانی. فصلنامه طب مکمل. 1402; 13 (3) :39-46

1- مرکز تحقیقات طب سنتی و مکمل، گروه طب سنتی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، جمهوری اسلامی ایران
2- مرکز تحقیقات طب سنتی و مکمل، گروه طب سنتی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، جمهوری اسلامی ایران ، salehi58@gmail.com
3- گروه طب ایرانی، دانشکده طب ایرانی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
4- مرکز تحقیقات طب سنتی و مکمل، گروه طب سنتی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران
5- دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان (انستیتو روانپزشکی تهران)، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران
مقدمه: اتیسم یک اختلال عصبی رشدی بسیار متغیر است که به طور رسمی اختلال طیف اتیسم نامیده می‌شود که با نقص در ارتباطات اجتماعی، تعامل اجتماعی و الگوهای رفتاری تکراری یا محدود مشخص می‌شود. این مطالعه جهت بررسی مزاج بیماران طیف اتیسم از دیدگاه طب ایرانی است تا با کمک به شناخت علل مزاجی این بیماری، در جهت پیشگیری و درمان این اختلال گام جدیدی برداشته شود.
روش کار: این پژوهش یک مطالعه مقطعی- توصیفی است. افراد مورد مطالعه 60 نفر از بین بیماران مراجعه کننده به مرکز توانبخشی کودکان اتیسم گل های بهشت در شهر قم در سال 1401 بودند که بصورت تصادفی انتخاب شدند. برای تعیین مزاج شرکت کنندگان در مطالعه پرسشنامه مزاج دکتر سلمان نژاد استفاده گردید. برای تحلیل داده ها نرم افزار spss نسخه 25  استفاده شد.
یافته‌ها: یافته ها نشان داد، بیشترین فراوانی مزاج مرکب در بین کودکان طیف اتیسم، مربوط به مزاج سرد و خشک با 40% و بیشترین فراوانی مزاج مفرد، مربوط به مزاج خشک با 78% بود.
نتیجه گیری: با توجه به یافته های این پژوهش، بیماران طیف اتیسم دارای مزاج سرد وخشک هستند. مطالعات بالینی برای بررسی اثربخشی مداخلات درمانی در سوء مزاج سرد و خشک برای بهبودی این بیماران پیشنهاد می شود.
واژه‌های کلیدی: طب ایرانی، اختلال طیف اتیسم، مزاج.
متن کامل [PDF 423 kb]   (276 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (363 مشاهده)
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: طب سنتی