پیام خود را بنویسید
دوره 14، شماره 2 - ( 6-1403 )                   جلد 14 شماره 2 صفحات 69-61 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Baratyan F, Valipour dehnou V, Khosravi A. Effect of saffron aqueous extract during resistance training on the expression of fibronectin type III domain-containing protein 5 in the hippocampus of rats with type 2 diabetes. cmja 2024; 14 (2) :61-69
URL: http://cmja.arakmu.ac.ir/article-1-993-fa.html
براتیان فرزاد، ولی پور ده نو وحید، خسروی امیر. اثر مصرف عصاره آبی زعفران در خلال تمرین مقاومتی بر بیان پروتئین 5 حاوی دامنه فیبرونکتین نوع 3 هیپوکمپ موش‌های دارای دیابت نوع 2. فصلنامه طب مکمل. 1403; 14 (2) :61-69

URL: http://cmja.arakmu.ac.ir/article-1-993-fa.html


1- کارشناسی ارشد، گروه علوم ورزشی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه لرستان، خرم‌آباد، ایران.
2- دانشیار، گروه علوم ورزشی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه لرستان، خرم‌آباد، ایران. ، valipour.v@lu.ac.ir
3- استادیار، گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آیت الله العظمی بروجردی (ره)، بروجرد، ایران.
چکیده:   (290 مشاهده)
مقدمه: نشان داده شده است که پروتئین 5 حاوی دامنه فیبرونکتین نوع III (FNDC5) از طریق افزایش مواد مغذی عصبی موجب بهبود عملکرد شناختی می‌شود؛ در مقابل، بیماری دیابت نوع 2 موجب کاهش عملکرد شناختی می‌شود. تاکنون اثر ترکیبی عصاره زعفران و تمرین مقاومتی بر پروتئین FNDC5 موش‌های دارای دیابت نوع 2 بررسی نشده است؛ بنابراین، هدف مطالعه حاضر بررسی اثر مصرف عصاره زعفران در خلال تمرین مقاومتی بر بیان پروتئین FNDC5 هیپوکمپ موش‌های دارای دیابت نوع 2 بوده است.
مواد و روش‌ها: در این مطالعه تجربی 30 سر موش صحرایی نر بالغ به طور تصادفی به پنج گروه کنترل (C)، دیابت (D)، دیابت - تمرین مقاومتی (DT)، دیابت - عصاره زعفران (DS) و دیابت - عصاره زعفران - تمرین مقاومتی (DTS) تقسیم شدند. تمرین مقاومتی به مدت شش هفته و پنج جلسه در هفته انجام شد. سطوح گلوکز خون و سطوح پروتئین FNDC5 هیپوکمپ اندازه‌گیری شد. برای تحلیل داده‌ها از آنالیز واریانس یک‌طرفه و آزمون تعقیبی توکی در سطح معناداری 0/05>P استفاده شد.
یافته‌ها: سطوح گلوکز خون تمام گروه‌های تجربی به طور معناداری از گروه C بیشتر بوده است (0/001=p). میزان گلوکز خون در گروه‌های DT، DS و DTS به طور معناداری پایین‌تر از گروه D بوده است (0/001=p). همچنین، در گروه DTS میزان گلوکز خون به طور معناداری کمتر از گروه DT بوده است (0/014=p). سطوح پروتئین FNDC5 تمام گروه‌ها به طور معناداری از گروه C کمتر بوده است (0/05> p). همچنین، سطوح پروتئین FNDC5 گروه‌های D و DS به طور معناداری از گروه DTS کمتر بوده است (0/05> p). با این ‌حال، سطوح پروتئین FNDC5 گروه‌های D و DS تفاوت معناداری نداشتند (0/92=p)، اما سطوح پروتئین FNDC5 گروه‌های D و DT تفاوت معناداری داشتند (0/006=p).
نتیجه‌گیری: انجام تمرین مقاومتی همچنین مصرف عصاره زعفران به‌تنهایی و همراه با تمرین مقاومتی سطوح گلوکز خون را در موش‌های دارای دیابت نوع 2 کاهش می‌دهد. اما، مصرف عصاره زعفران سطوح پروتئین FNDC5 را افزایش نمی‌دهد. با این‌ حال، تمرین مقاومتی به‌تنهایی و همراه با مصرف زعفران سطوح پروتئین FNDC5 را افزایش می‌دهد؛ بنابراین، به‌منظور کنترل سطوح گلوکز خون و افزایش سطوح پروتئین FNDC5 مصرف زعفران در خلال تمرین مقاومتی در موش‌های دارای دیابت نوع 2 پیشنهاد می‌شود.
واژه‌های کلیدی: دیابت نوع 2، تمرین مقاومتی، زعفران، FNDC5
متن کامل [PDF 1095 kb]   (109 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (77 مشاهده)  
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سایر موارد

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله طب مکمل می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Complementary Medicine Journal

Designed & Developed by : Yektaweb