پیام خود را بنویسید
دوره 4، شماره 2 - ( 6-1393 )                   جلد 4 شماره 2 صفحات 775-766 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sabzaligol M, Safari N, Baghcjeghi N, Latifi M, Koohestani H R, Bekhradi R, et al . The effect of Aloevera gel on prineal pain & wound healing after episiotomy. cmja 2014; 4 (2) :766-775
URL: http://cmja.arakmu.ac.ir/article-1-189-fa.html
سبز علی گل معصومه، صفری نسرین، باغچقی نیره، لطیفی معصومه، کوهستانی حمیدرضا، بخردی رضا، و همکاران.. بررسی تأثیر ژل آلوئه ورا بر میزان درد پرینه و بهبودی زخم پس از اپی زیاتومی. فصلنامه طب مکمل. 1393; 4 (2) :766-775

URL: http://cmja.arakmu.ac.ir/article-1-189-fa.html


1- ، Sabzaligol@arakmu.ac.ir
2- دانشگاه علوم پزشکی اراک
3- مرکز تحقیقات گیاهان دارویی باریج اسانس کاشان
4- دانشگاه علوم پزشکی کاشان
چکیده:   (11234 مشاهده)

  مقدمه: برش‌های جراحی از جمله «اپی‌زیاتومی» از علل شایع ایجاد درد هستند و گیاهان داروئی جایگاه ویژه‌ای را در بهبود سلامت عمومی و تسکین درد دارند. این مطالعه با هدف تعیین تأثیر ژل آلوئه‌ورا بر درد پرینه و بهبودی زخم بعد از اپی‌زیاتومی انجام گرفت.

  مواد و روش­ها : این پژوهش یک مطالعۀ کارآزمایی بالینی بود که بر روی 84 نفر زن تحت اپی‌زیاتومی بستری در بیمارستان هفده شهریور ساوه انجام گردید. بیماران به طور تصادفی در دو گروه مداخله (دریافت­کنندۀ ژل آلوئه‌ورا) و گروه کنترل (دریافت­کنندۀ لگن بتادین) قرار گرفتند. در فواصل زمانی قبل از مداخله، 7 و 10 روز پس از اپی‌زیاتومی، شدت درد با استفاده از ابزار VAS و میزان بهبودی زخم با استفاده از ابزار REEDA اندازه­گیری شد. در نهایت، داده­ها با استفاده از آزمون‌های آماری کای اسکوئر و تی مستقل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

  یافته‌ها: نتایج نشان داد بین دو گروه از نظر شدت درد پایه و ظاهر اولیۀ زخم تفاوت معنی­دار آماری وجود نداشت (20/0 =p و 464/0 =p). شدت درد در گروه مداخله در روز هفتم و دهم تفاوت معنی­دار آماری با گروه کنترل داشت (04/0 =p و 001/0 =p) به طوری که گروه مداخله، درد کمتری را تجربه کردند. در بررسی میزان بهبودی زخم نیز گروه مداخله در روز هفتم و دهم با گروه کنترل تفاوت معنی‌دار آماری داشت (02/0 =p و 018/0 =p ) و بیماران گروه مداخله بهبودی بیشتری از گروه کنترل داشتند.

  نتیجه‌گیری: بر اساس یافته‌های این پژوهش، مشخص گردید ژل آلوئه‌ورا می‌تواند کاهش دهندۀ درد و تسریع­کنندۀ التیام زخم اپی‌زیاتومی باشد.

  

متن کامل [PDF 138 kb]   (5165 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله طب مکمل می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Complementary Medicine Journal

Designed & Developed by : Yektaweb