پیام خود را بنویسید
دوره 6، شماره 2 - ( 6-1395 )                   جلد 6 شماره 2 صفحات 1550-1535 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Akbarzadeh T, Shams Ardekani M, Karimpour-Razkenari E, Vahedi Mazdabadi N, Saeedi M, Jahanbakhsh S, et al . Investigation of some Iranian foods known as “Ash and Shourba” for diseases prevention from Iranian Traditional Medicine point of view. cmja 2016; 6 (2) :1535-1550
URL: http://cmja.arakmu.ac.ir/article-1-401-fa.html
اکبرزاده تهمینه، شمس اردکانی محمدرضا، کریمپور رزکناری الهه، واحدی مزدآبادی نیره، سعیدی مینا، جهانبخش شکوفه، و همکاران.. بررسی آش ها و شوربا ها جهت پیشگیری از ابتلا به بیماری ها از دیدگاه طب سنتی ایران. فصلنامه طب مکمل. 1395; 6 (2) :1535-1550

URL: http://cmja.arakmu.ac.ir/article-1-401-fa.html


1- ، akbarza@tums.ac.ir
چکیده:   (8668 مشاهده)

مقدمه: در طب و تغذیه‌ی سنّتی ایران، آش‌ها و شورباها به دلیل نحوه‌ی پخت آسان و روند هضم و جذب مطلوب، پایه‌ی اصلی رژیم غذایی بودند. ازآنجا‌که تغییر سبک زندگی به‌ویژه تغییر نحوه‌ی تغذیه‌ی افراد در جامعه‌ی مدرن سبب بروز بسیاری از بیماری‌ها شده است، اصلاح برنامه‌ی غذایی و توجه به اصول مورد تأکید در طبّ سنّتی ایران می‌تواند به‌عنوان راه حل مناسبی در پیشگیری و درمان بیماری‌ها مطرح گردد.

متن: آش‌ها، غذا- داروهایی هستند که نقش به­سزایی در دفع اخلاط فاسد بدن دارند و ازاین‌رو، در پیشگیری و درمان بسیاری از بیماری‌ها همچون یبوست و بیماری‌های قلبی - عروقی می‌توانند مؤثر باشند. در این مطالعه‌ی مروری با تمرکز بر منابع معتبر طبّ سنّتی ایران، آش‌ها و شورباهای مختلف معرفی شدند و تأثیر آن­ها در پیشگیری و درمان بیماری‌ها بررسی شد.

نتیجه‌گیری: امروزه، رعایت اصول صحیح تغذیه به­عنوان یک راهکار اصلی جهت پیشگیری و درمان بیماری‌ها در طبّ مدرن و سنّتی ایران مطرح شده است. به نظر می‌رسد با بررسی دقیق و جامع اثرات درمانی آش‌ها و شورباها، علاوه بر شناخت بهتر خواص این دسته از دارو - غذاها، موجبات ارتقاء سلامت افراد جامعه نیز فراهم شود.

متن کامل [PDF 617 kb]   (3189 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: طب سنتی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله طب مکمل می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Complementary Medicine Journal

Designed & Developed by : Yektaweb