Sadeghi Aval shahr H, Davami B, Amini L, Kashanian M. Investigating the Effect of Chamomile-Marigold Ointment on
Episiotomy Pain in Nulliparous Women
. cmja 2018; 8 (2) :2254-2264
URL:
http://cmja.arakmu.ac.ir/article-1-514-fa.html
صادقی اول شهر هما، دوامی بهاره، امینی لیلا، کاشانیان مریم. تأثیر پماد ترکیبی بابونه و گل همیشهبهار بر شدت درد اپیزیاتومی در زنان نخستزا. فصلنامه طب مکمل. 1397; 8 (2) :2254-2264
URL: http://cmja.arakmu.ac.ir/article-1-514-fa.html
1- کارشناسی ارشد مامایی، گروه مامایی، دانشکدۀ پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، ایران.
2- ، گروه مامایی، دانشکدۀ پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، ایران. ، ba.davami@gmail.com
3- ، دکترای بهداشت باروری، گروه مامایی، دانشکدۀ پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، ایران.
4- ، گروه زنان و مامایی، متخصص زنان و زایمان، گروه پزشکی، دانشکدۀ پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، ایران.
چکیده: (6848 مشاهده)
مقدمه: اپیزیاتومی یکی از مهمترین دلایل درد پس از زایمان است که باعث محدودیت در حرکت زن و مراقبت مؤثر وی از نوزاد میشود. هدف این مطالعه، بررسی تأثیر پماد ترکیبی بابونه و گل همیشهبهار بر شدت درد اپیزیاتومی در زنان نخستزاست.
مواد و روشها: در این کارآزمایی بالینی یکسوکور، 99 زن واجد شرایط مراجعهکننده به بیمارستان شهید اکبرآبادی تهران شرکت کردند. از نمونهها رضایتنامۀ کتبی آگاهانه دریافت شد و بهصورت تصادفی به 3 گروه «مداخله، دارونما و کنترل» تقسیم شدند. چهار ساعت بعد از زایمان در محل اپیزیاتومی افراد گروه مداخله، هر 8 ساعت یکبار به مدت ده روز یک بند انگشت پمادمالی شد. شدت درد قبل از مداخله و 1، 5 و 10 روز بعد از زایمان با مقیاس دیداری دهدرجهای VAS ارزیابی شد. دادهها با آزمون کای دو، کروسکالوالیس و آنالیز واریانس تحلیل شد. سطح معناداری کمتر از %5 در نظر گرفته شد.
یافتهها: قبل از مداخله بین 3 گروه تفاوت آماری معنیدار وجود نداشت (0/108p-value=). میانگین شدت درد گروه مداخله در روزهای اول، پنجم و دهم بعد از زایمان بهترتیب 1/20±3/24، 1/65±2/33 و 1/65±2/33 بود که بهطور قابلملاحظهای از دو گروه دیگر پایینتر بود (0/001=p-value).
نتیجهگیری:استفاده از پماد ترکیبی گل بابونه و همیشهبهار با توجه به خواص ضدالتهابی آن، در تسکین درد زخم اپیزیاتومی و کاهش مصرف مسکّن از سوی بیمار مؤثر است.
نوع مطالعه:
كاربردي |
موضوع مقاله:
پرستاری و مامایی