پیام خود را بنویسید
دوره 13، شماره 1 - ( 2-1402 )                   جلد 13 شماره 1 صفحات 2-1 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Delfani F, Amiri-Ardekani E. Letter to the Editor: In response to “The effect of Aromatherapy with Geranium and Lemon Essential Oil on Situational Anxiety and Physiological Indices of Patients after Coronary Angioplasty”. cmja 2023; 13 (1) :1-2
URL: http://cmja.arakmu.ac.ir/article-1-921-fa.html
دلفانی فاطمه، امیری اردکانی احسان. نامه به سردبیر: نقدی بر مقاله پژوهشی «مقایسه تأثیر رایحه درمانی با اسانس شمعدانی و لیموترش بر اضطراب موقعیتی و شاخص‌های فیزیولوژیک بیماران پس از آنژیوپلاستی کرونری». فصلنامه طب مکمل. 1402; 13 (1) :1-2

URL: http://cmja.arakmu.ac.ir/article-1-921-fa.html


1- دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران
2- گروه داروسازی سنتی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، انجمن علمی دانش بومی و سنتی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز؛ کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران ، ehsanamiri@sums.ac.ir
واژه‌های کلیدی: اضطراب موقعیتی، رایحه درمانی
متن کامل [PDF 238 kb]   (387 دریافت)     |   چکیده (HTML)  (594 مشاهده)
متن کامل:   (136 مشاهده)
سردبیر محترم،
 
در این متن قصد داریم مقاله «مقایسه تأثیر رایحه درمانی با اسانس شمعدانی و لیموترش بر اضطراب موقعیتی و شاخص‌های فیزیولوژیک بیماران پس از آنژیوپلاستی کرونری» را که در دوره 11 شماره 4 مجله طب مکمل دانشگاه علوم پزشکی اراک منتشر شده، با نگاهی نقادانه بررسی کنیم. موضوع بیماری‌های قلبی در جامعه آمار بالایی دارد و با توجه به عوارض مذکور برای داروهای رایج، دغدغه نویسندگان را برای یافتن درمان جایگزین تحسین می‌کنیم. همچنین طبق نتایج تحقیقات گذشته دال بر تأیید اثر گذار بودن اسانس شمعدانی و مرکبات در کاهش اضطراب، استفاده از این مواد جهت بررسی کارایی در زمینه‌ای متفاوت (بیماری کرونری)، مورد تأیید است. با این وجود، مقاله فوق درباره بررسی اثر رایحه درمانی بر اضطراب موقعیتی می‌باشد حال آنکه مورد آزمایش قرار گرفتن برای افراد، حتی در گروه کنترل، ایجاد اضطراب می‌کند؛ بنابراین نتایج کاملاً قابل استناد نخواهد بود. بهتر است ابتدا داده‌ها جمع آوری شود و سپس با بیمار در میان گذاشته شود و در صورت عدم رضایت، اطلاعات از آزمایش حذف شود. روش تشخیص سلامت بویایی که برای ورود افراد به مطالعه اتخاذ شده، دقیق نمی‌باشد و شایسته است که از معاینات صحیح‌تری استفاده شود. همچنین پژوهشگران برای تفکیک ظروف از برچسب‌های رنگی استفاده کردند، در حالی که مشاهده رنگ‌های مختلف بر اضطراب و فشار خون افراد مورد مطالعه اثر گذار است و موجب خطا در نتیجه‌گیری می‌شود (1). طی انجام آزمایش، مدت زمان هر نوبت تست گرفتن ۲۰ دقیقه به طول انجامیده که با توجه به قابلیت عادی شدن حس بویایی همه این زمان مؤثر واقع نمی‌شود و بخشی از آن اتلاف وقت است. طبق مطالعات صورت گرفته، مدت زمان عادی شدن بویایی به عواملی چون غلظت ماده مورد استفاده بستگی دارد؛ ولی به طور میانگین در حد ثانیه است و سریع اتفاق میفتد (2).
در جدول ۴ که آماری برای اشباع اکسیژن خون شریانی، تعداد نبض، فشار خون سیستولیک و دیاستولیک و اضطراب ارائه شده، انحراف معیار زیاد است و نتیجه گیری قطعی را غیر ممکن می‌سازد. به علاوه، در نظر گرفتن اثر سیستم لیمبیک بر احساسات ضروری می‌باشد؛ بوهای مختلف اثرات متفاوتی را بر حال روحی و اضطراب یا آرامش افراد می‌گذارد (3). همچنین میزان اطلاعات و نگرش بیمار درباره بیماری خود بر میزان اضطراب اثر دارد و معیار ورود و خروج برای مطالعه، باید گسترده‌تر باشد.
بهتر این بود که مواد مورد مطالعه با یک داروی دیگر که در حال حاضر استفاده می‌شود مقایسه می‌شد و میزان اثربخشی این روش در مقابل روش‌های کنونی مورد بررسی قرار می‌گرفت تا نقاط قوت و ضعف رایحه درمانی با اسانس‌های مذکور در مقابل داروهای رایج کنونی مقایسه شود. صرف ذکر عوارض برای رد کردن داروهای کنونی مورد قبول نمی‌باشد. همچنین به ساختار مولکولی این مواد و مکانیسم اثرگذاری آنها برای کاهش اضطراب هیچ اشاره‌ای نشده است. ذکر مکانیسم موجب قبول استفاده از دارو توسط کارشناسان می‌شود و همچنین راهی را پیش پای ما می‌گذارد تا داروهای مشابه را پیدا کرده و پس از آزمایش و اثبات کارایی، مورد استفاده قرار دهیم. به علاوه اینکه باید از نام علمی دارو استفاده شود تا شناخت آن برای همه افراد ممکن باشد و مشخص شود که این ماده از چه خانواده‌ای می‌باشد؛ زیرا در موقعیت‌های جغرافیایی مختلف، نام محلی هر ترکیب متفاوت است و نتایج تحقیق باید جنبه عمومی داشته باشد. در کنار بیان ترکیبات داروهای مورد استفاده، باید ترکیبات ماده حالت کنترل، یعنی روغن بادام نیز عنوان می‌شد. برگه آنالیز اسانس‌های شمعدانی و لیموترش در مقاله بیان شده است که ذکر این اطلاعات برای روغن بادام نیز لازم است. ذکر ترکیبات به پیدا کردن مکانیسم اثر و علت آن به وسیله ربط دادن فرایند به اجزا دارو کمک می‌کند.
از نظر آماری، روش مطالعه صحیح و ارزشمند این است که یک گروه دارو دریافت کند و با گروهی که دارو دریافت نکرده مقایسه شود نه اینکه تأثیر دارو صرفاً روی یک گروه در قبل و بعد از دریافت بررسی شود. همچنین ذکر منبع برای شاخص‌های فیزیولوژیک به کار گرفته شده الزامی است.
References
نوع مطالعه: گزارش مورد | موضوع مقاله: سایر موارد

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله طب مکمل می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Complementary Medicine Journal

Designed & Developed by : Yektaweb