پیام خود را بنویسید
دوره 3، شماره 1 - ( 3-1392 )                   جلد 3 شماره 1 صفحات 393-383 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

asali Z, fahami F, aslani A, fathi zade N. comparative evaluation of st jhon’s wrot and passion flower effect on hot flash and insomnia in menopausal woman. cmja 2013; 3 (1) :383-393
URL: http://cmja.arakmu.ac.ir/article-1-109-fa.html
عسلی زهرا، فهامی فریبا، اصلانی ابوافضل، فتحی زاده ناهید. بررسی مقایسه ای تاثیر علف چای و گل ساعتی بر شدت گرگرفتگی و بی خوابی زنان یائسه. فصلنامه طب مکمل. 1392; 3 (1) :383-393

URL: http://cmja.arakmu.ac.ir/article-1-109-fa.html


1- دانشگاه آزاد ، z.asali@yahoo.com
2- دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
3- عضو هیئت علمی گروه مامایی دانشکده پرستاری- مامایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
چکیده:   (14331 مشاهده)

  مقدمه: با افزایش امید به زندگی بخش عمده ای از عمر زنان در دوران پس از یائسگی سپری می شود. یائسگی به دلیل همراه بودن با تغییرات و عوارض، یک دوره حساس و بحرانی به شمار می رود. علائم وازوموتور و تغییرات روحی-روانی و مشکلات خواب در این دوره شایع می باشند. هدف این مطالعه بررسی تاثیر دو داروی گیاهی علف چای و گل ساعتی بر علائم یائسگی و مقایسه این دو گیاه می باشد.

  مواد و روش ها: این پژوهش یک مطالعه نیمه تجربی می باشد و 59 نفر از زنان یائسه ای که شرایط ورود به مطالعه را داشتند بعد از گرفتن رضایت کتبی با شکل تصادفی ساده وارد مطالعه شدند و در دو گروه درمان با علف چای (30 =n) و درمان با گل ساعتی (29 =n ) قرار گرفتند.

  اطلاعات از طریق مصاحبه و پرسشنامه ویژگی های فردی و شاخص کوپرمن برای علائم یائسگی در سه مرحله ی قبل از مداخله، هفته سوم مداخله و هفته ششم مداخله تکمیل گردید. نتایج توسط روش های آماری توصیفی و استنباطی با استفاده از نرم افزار آماری SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

  یافته ها: یافته ها نشان داد که شدت گرگرفتگی و بی خوابی در دو گروه درمان با علف چای و گل ساعتی در هفته سوم و ششم درمان کاهش معنی داری داشته است( 05/0> p ) . آزمون آنالیز واریانس نشان می دهد که در هر گروه میانگین نمره علائم در هر سه زمان با هم اختلاف معنی داری داشته است. ضمنا آزمون تی زوج نشان میدهدکه میانگین نمره علائم در مراجعه دوم نسبت به اول و مراجعه سوم نسبت به دوم کاهش معنی داری داشته است. همچنین کاهش شدت میانگین نمره گرگرفتگی و بی خوابی را بعد از مداخله در دو گروه معنی دار می باشد.

  بحث و نتیجه گیری : با توجه به تاثیر علف چای و گل ساعتی در درمان علائم زودرس یائسگی(علائم وازوموتور، بی خوابی)، می توان این دو گیاه را به عنوان یک درمان جایگزین در افرادی که به هر دلیل قادر به استفاده از هورمون درمانی نیستند مد نظر داشت.

 

واژه‌های کلیدی: گرکرفتگی، بی خوابی، علف چای، گل ساعتی
متن کامل [PDF 503 kb]   (2980 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله طب مکمل می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Complementary Medicine Journal

Designed & Developed by : Yektaweb