دوره 2، شماره 4 - ( 12-1391 )                   جلد 2 شماره 4 صفحات 343-336 | برگشت به فهرست نسخه ها

narenji F, Delavar M, Rafie M. Comparison of ginger powder and fresh root of ginger on the nausea and vomiting of the pregnancy. cmja 2013; 2 (4) :336-343
نارنجی فرشته، دلاور مصطفی، رفیعی محمد. مقایسه اثر پودر و ریشه تازه زنجبیل بر تهوع و استفراغ بارداری. فصلنامه طب مکمل. 1391; 2 (4) :336-343

1- دانشگاه علوم پزشکی اراک ، fnarenrenedjie@yahoo.ca
2- دانشگاه علوم پزشکی اراک

مقدمه : هدف این مطالعه تعیین مقایسه تاثیر مصرف پودر و ریشه تازه زنجبیل بر تهوع و استفراغ دوران بارداری می باشد .

روش کار: در این مطالعه کارازمایی بالینی ١٠٠ مادر باردار زیر ١۷ هفته بارداری ، 18 تا 35 ساله که حداقل ٢٤ ساعت قبل مبتلا به تهوع و استفراغ بودند بطور تصادفی در دو گروه ٥٠ نفره قرار داده شدند در گروه اول ٢٥٠ میلی گرم پودر زنجبیل و در گروه دوم ریشه تازه زنحبیل بصورت شربت زنحبیل یک فاشق چای خوری ٤ بار در روز و به مدت چهار روز داده شد . قبل و بعد از مطالعه میزان تهوع و تعداد دفعات استفراغ مادر سنجیده و نتایج مورد تجزیه و تحلیل اماری قرار گرفت .

یافته ها: نتایج نشان داد ریشه تازه زنجبیل در مقایسه با پودر زنجبیل به میزان تقریبا مشابه ای موجب کاهش میزان میانگین شدت تهوع ١/٣ ± ٩٨/٢ در مقایسه با ٨٤/٢ ± ٦٦/٢و میانگین تفاوت تعداد دفعات استفراغ ٠٨/١ ± ۷٤/٠در مقایسه با ٠١/١ ± ٥٨/٠ در پودر زنجبیل در بارداری می گردد . تمامی مادران شرکت کننده در این مطالعه زایمان طبیعی داشتند و رضایت از ریشه تازه زنجبیل بیشتر از پودر زنجبیل (٩٤ ٪ در مقابل ٨٠ ٪ ) بود .

نتیجه گیری : ریشه تازه و پودرزنجبیل می توانند موجب کاهش تهوع و استفراغ بارداری گردند .