پیام خود را بنویسید
دوره 6، شماره 2 - ( 6-1395 )                   جلد 6 شماره 2 صفحات 1469-1461 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

farahani M, purfarzad Z, Sajadi M, Saeedi M. The effect of Progressive muscle relaxation on happiness in nursing students. cmja 2016; 6 (2) :1461-1469
URL: http://cmja.arakmu.ac.ir/article-1-361-fa.html
فرمهینی فراهانی مولود، پورفرزاد زهرا، سجادی محبوبه، سعیدی مریم. تأثیر آرام‌سازی پیش‌رونده‌ی عضلانی بر شادکامی دانشجویان پرستاری. فصلنامه طب مکمل. 1395; 6 (2) :1461-1469

URL: http://cmja.arakmu.ac.ir/article-1-361-fa.html


1- مربی، کارشناسی ارشد پرستاری، دانشکده‌ی پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران.
2- اصفهان- دانشگاه علوم پزشکی- دانشکده پرستاری مامایی
3- ، دکترای پرستاری، دانشکده‌ی پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران. ، m.sajadi@arakmu.ac.ir
4- دانشکده پرستاری
چکیده:   (7561 مشاهده)

مقدمه: شادکامی، نوعی ارزشیابی است که فرد از خود و زندگی‌اش به عمل می‌آورد و مواردی از قبیل رضایت از زندگی، هیجان و خلق مثبت، فقدان افسردگی و اضطراب را شامل می‌شود. فردی که از شادکامی بیشتری برخوردار است، آرامش و امنیت بیشتر، تصمیم‌گیری بهتر و در نهایت رضایتمندی بیشتری دارد. هدف این پژوهش، بررسی تأثیر آرام‌سازی پیش‌رونده‌ی عضلانی بر شادکامی دانشجویان پرستاری است.

مواد و روش‌ها: در این کارآزمایی بالینی یک سو کور، 60 نفر از دانشجویان پرستاری سال دوم و سوم وارد مطالعه شدند و به روش تصادفی ساده به دو گروه مداخله و کنترل تخصیص یافتند. ابتدا شادکامی هر دو گروه با پرسش‌نامه‌ی شادکامی آکسفورد سنجیده شد. در گروه مداخله، آرام‌سازی پیش‌رونده‌ی عضلانی یک بار در روز به مدت 4 هفته انجام شد. بعد از یک ماه مجدداً اطلاعات هر دو گروه با پرسش­نامه جمع‌آوری گردید. اطلاعات، با استفاده از نرم‌افزار SPSS و آزمون‌های آماری مجذور کا، تی مستقل و تی زوجی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

یافته‌ها: مطالعه نشان داد بین شادکامی دانشجویان در مرحله‌ی قبل و بعد از مداخله، در گروه آزمون اختلاف معنی‌داری وجود دارد (0/001=p). همچنین بعد از اجرای آرام‌سازی عضلانی در دو گروه مداخله و کنترل اختلاف معنی‌داری دیده شد (0/001=p).

نتیجه‌گیری: با توجه به اثرات مفید آرام‌سازی عضلانی بر شادکامی دانشجویان پرستاری، توصیه می‌گردد روش آرام‌سازی پیش‌رونده‌ی عضلانی از سوی دانشجویان پرستاری مورد استفاده قرار گیرد.

متن کامل [PDF 349 kb]   (2083 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله طب مکمل می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Complementary Medicine Journal

Designed & Developed by : Yektaweb