دوره 9، شماره 3 - ( 9-1398 )                   جلد 9 شماره 3 صفحات 3833-3824 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ashuri A, Shirazian M. A Case Report of Chronic Nonunion Thighbone Fracture Treatment Based on Iranian Traditional Medicine. cmja 2019; 9 (3) :3824-3833
عاشوری اکرم، شیرازیان محمود. گزارش یک مورد درمان جوش‌نخوردن مزمن (نان یونیون) شکستگی استخوان ران با طب سنتی. فصلنامه طب مکمل. 1398; 9 (3) :3824-3833

1- گروه طب سنتی، دانشکده طب سنتی ایرانی، دانشگاه علوم پزشکی قم، قم، ایران.
2- کارشناس طب سنتی، سلامتکده و پژوهشکده بوعلی داروی قم، قم، ایران. ، mahmoudshiraziaian@yahoo.com
هدف جوش‌نخوردن شکستگی در استخوان‌های بلند اندام تحتانی حائز اهمیت بسیاری است. از این جهت که این استخوان‌ها متحمل وزن بدن است. عللی که برای جوش‌نخوردن شکستگی ذکر شده است: شامل ۱. ناپایداری و بی‌حرکتی وضعیت قطعات شکستگی؛ ۲. عدم جریان خون کافی به محل شکستگی؛ ۳. میزان آسیب پریوست و نکروز سلول‌های پریوستال که باز به جریان نداشتن کافی خون بر می‌گردد. درمان جوش‌نخوردن شکستگی در طب رایج به دو صورت است: درمان غیرجراحی که شامل فیزیوتراپی و استفاده از امواج صوتی یا الکترومغناطیسی و یا تزریق پروتئین MBP ، جهت تحریک استخوان‌سازی است. درمان جراحی با هدف تثبیت قطعات شکسته به صورت فیکساسیون‌های داخلی و خارجی است و نهایتاً پیوند استخوان به شکل آلوگرافت و اتوگرافت قرار می‌گیرد تا محل شکستگی پر شود.
شرح مورد بیمار آقای ۲۹ ساله‌ای است که در ۲۱‌سالگی در اثر تصادف، دچار شکستگی در ناحیه استخوان ران می‌شود و طی هشت سال تحت درمان غیرجراحی و جراحی و نهایتاً پیوندهای الوگرافت و اتوگرافت قرار می‌گیرد. ولی متأسفانه هیچ‌کدام از درمان‌ها مؤثر نبوده و پیوندها موفقیت‌آمیز نبوده و دچار پس‌زدن و عفونت می‌شوند و از طرفی با نکروز سر استخوان‌های شکسته مواجه می‌شوند. با همه این اقدامات پزشکی، بیمار ناامید از درمان، تحت تدابیر طب سنتی قرار می‌گیرد از جمله اصلاح سبک زندگی و تغذیه و اصلاح مزاج و درمان با داروهای طب سنتی و زالودرمانی.
نتیجه گیری نتایج نشان داد که بعداز شش ماه درمان، نواحی گانگره کاملاً برطرف شده و استخوان‌های جدید در نواحی بین شکستگی ایجاد می‌شود و علائم بیمار بهبودی می‌یابد. با گسترش آموزش و پژوهش در حوزه طب ایرانی می‌توان باعث پیشرفت درمان‌هایی بر اساس طب ایرانی مؤثر، غیرتهاجمی و کم‌هزینه شد که سهم بسزایی در افزایش کیفیت زندگی فرد و اجتماع خواهد داشت و نیز از هزینه‌های گزاف مادی و معنوی جراحی و قطع عضو جلوگیری می‌کند.
متن کامل [PDF 3835 kb]   (1646 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (89019 مشاهده)
نوع مطالعه: گزارش مورد | موضوع مقاله: طب سنتی