پیام خود را بنویسید
دوره 14، شماره 1 - ( 2-1403 )                   جلد 14 شماره 1 صفحات 44-38 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mousavi H, Badri H, Najafi E, Parastar S, Nazari S. Comparing the Anti-candidal Effect of Egg White (Machine and Local) with Amphotericin B in Vitro. cmja 2024; 14 (1) :38-44
URL: http://cmja.arakmu.ac.ir/article-1-971-fa.html
موسوی حیدر، بدری هاجر، نجفی اسماعیل، پرستار سعید، نظری شهرام. مقایسه اثر ضدکاندیدایی سفیده‌ی تخم‌مرغ (ماشینی و محلی) با آمفوتریسین ب در محیط برون‌تنی. فصلنامه طب مکمل. 1403; 14 (1) :38-44

URL: http://cmja.arakmu.ac.ir/article-1-971-fa.html


1- کارشناسی، گروه بهداشت عمومی، عضو کمیتهی تحقیقات دانشجویی، دانشکده‌ی علوم پزشکی خلخال، خلخال، ایران
2- کارشناسی ارشد، گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده‌ی علوم پزشکی خلخال، خلخال، ایران
3- مربی، گروه بهداشت عمومی، دانشگاه علوم پزشکی خلخال، خلخال، ایران
4- استادیار، گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده‌ی علوم پزشکی خلخال، خلخال، ایران
5- ، Shahramnazari73@yahoo.com
چکیده:   (105 مشاهده)
ﻣﻘﺪﻣﻪ: افزایش مقاومت گونه ­های قارچی و نیز عوارض جانبی نسبتاً زیاد داروهای ضدقارچی، محققان را به مطالعه و یافتن روش ­های جدید درمانی علیه قارچ­ها وادار می­کند. هدف از این مطالعه ارزیابی اثرات ضدکاندیدایی سفیده‌ی تخم‌مرغ­های محلی و ماشینی و مقایسه‌ی آن با آمفوتریسین ب بود.
روش ﮐﺎر: مطالعه به‌صورت تجربی در اردیبهشت 1402 در آزمایشگاه میکروبیولوژی دانشکده‌ی علوم پزشکی خلخال انجام شد. این مطالعه با استفاده از روش میکروبراث دایلوشن و قطر هاله‌ی عدم رشد، اثرات ضدقارچی سفیده‌ی تخم‌مرغ­های محلی و ماشینی و آمفوتریسین ب را آزمایش کرد. در این مطالعه، گونه‌ی کاندیدا آلبیکنز در مجاورت رقت­های مختلف (50 درصد، 25 درصد، 12/5 درصد، 6/25 درصد و  3/125 درصد) سفیده‌ی تخم‌مرغ­های محلی، ماشینی و آمفوتریسین ب قرار گرفت. MIC، MFC و قطر هاله‌ی عدم رشد این ترکیبات روی کاندیدا آلبیکنز طبق دستورکارهای مؤسسه‌ی استانداردهای آزمایشگاهی و بالینی (CLSI) تعیین شد.
یﺎﻓﺘﻪﻫﺎ: بر اساس نتایج حاصل از آزمایش‌ها، مقدار MIC سفیده‌ی تخم‌مرغ­ های محلی و ماشینی روی کاندیدا آلبیکنز برابر با 25 درصد و مقدار MFC آن‌ها برابر با 50 درصد به دست آمد، درحالی‌که در این رقت­ها، در مجاورت آمفوتریسین ب هیچ­گونه رشدی مشاهده نشد. همچنین، مقدار MIC و MFC به‌ترتیب در صورت ترکیب 25 میکرولیتر آمفوتریسین ب با 75 میکرولیتر سفیده‌ی تخم‌مرغ­ محلی و ماشینی 3/125 درصد و 6/25 درصد به دست آمد. همچنین، قطر هاله‌ی عدم رشد برای قارچ کاندیدا آلبیکنز در مجاورت سفیده‌ی تخم‌مرغ محلی، ماشینی و آمفوتریسین ب به‌ترتیب برابر با 12، 11 و 16 میلی­متر به دست آمد.
ﻧﺘﯿﺠﻪ ﮔﯿﺮی: سفیده‌ی تخم‌مرغ ­های محلی و ماشینی دارای قابلیت ضدقارچی روی کاندیدا آلبیکنز است.

 
متن کامل [PDF 658 kb]   (33 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (13 مشاهده)  
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: طب سنتی

فهرست منابع
1. Odds FC. Candida infections: an overview. CRC Critical Reviews in Microbiology. 1987;15(1):1-5. [DOI:10.3109/10408418709104444] [PMID:3319417]
2. Lockhart SR. Current epidemiology of Candida infection. Clinical Microbiology Newsletter. 2014;36(17):131-6. [DOI:10.1016/j.clinmicnews.2014.08.001]
3. Bouchelaghem S. Propolis characterization and antimicrobial activities against Staphylococcus aureus and Candida albicans: A review. Saudi journal of biological sciences. 2022;29(4):1936-46. [DOI:10.1016/j.sjbs.2021.11.063] [PMID:35531223]
4. Boroujeni ZB, Shamsaei S, Yarahmadi M, Getso MI, Khorashad AS, Haghighi L, et al. Distribution of invasive fungal infections: Molecular epidemiology, etiology, clinical conditions, diagnosis and risk factors: A 3-year experience with 490 patients under intensive care. Microbial pathogenesis. 2021;152:104616. [DOI:10.1016/j.micpath.2020.104616] [PMID:33212195]
5. Gendreau L, Loewy ZG. Epidemiology and etiology of denture stomatitis. Journal of Prosthodontics: Implant, Esthetic and Reconstructive Dentistry. 2011;20(4):251-60. [DOI:10.1111/j.1532-849X.2011.00698.x] [PMID:21463383]
6. Alonso GC, Klein MI, Jordão CC, Carmello JC, Pavarina AC. Gene expression of Candida albicans strains isolates from patients with denture stomatitis submitted to treatments with photodynamic therapy and nystatin. Photodiagnosis and photodynamic therapy. 2021;35:102292. [DOI:10.1016/j.pdpdt.2021.102292] [PMID:33857598]
7. Taher JM, Raheem NN. Role of purified beta-glucanase from lactobacillus acidophilus in disruption of biofilm formation by candida spp. causing of denture stomatitis. Materials Today: Proceedings. 2022;60:1507-12. [DOI:10.1016/j.matpr.2021.12.021]
8. Yarborough A, Cooper L, Duqum I, Mendonça G, McGraw K, Stoner L. Evidence regarding the treatment of denture stomatitis. Journal of prosthodontics. 2016;25(4):288-301. [DOI:10.1111/jopr.12454] [PMID:27062660]
9. Lombardi T, Budtz-Jørgensen E. Treatment of denture-induced stomatitis: a review. The European Journal of Prosthodontics and Restorative Dentistry. 1993;2(1):17-22. [PMID:8180613]
10. Rathee M, Maqbul Alam DPJ, Shetye A. PROSThODONTIC MANAGEMENT OF A COMPLETELy EDENTULOUS DIABETIC PATIENT wITh MUCORMyCOSIS-A CASE REPORT. From the Editor’s Desk.
11. Budtz‐Jörgensen E, LöE H. Chlorhexidine as a denture disinfectant in the treatment of denture stomatitis. European Journal of Oral Sciences. 1972;80(6):457-64. [DOI:10.1111/j.1600-0722.1972.tb00314.x] [PMID:4575037]
12. Petrović M, Kostić M, Kostić M, Krunić N, Igić M, Pešić Z, et al. Therapeutic alternatives of natural compounds in treatment of Candida-associated denture stomatitis. Acta Medica Medianae. 2014;53(1):73-9. [DOI:10.5633/amm.2014.0113]
13. Nasrollahi A, Pourshamsian K, Mansourkiaee P. Antifungal activity of silver nanoparticles on some of fungi. 2011. [DOI:10.7508/ijnd.2010.03.007]
14. Jalili-Firoozinezhad S, Filippi M, Mohabatpour F, Letourneur D, Scherberich A. Chicken egg white: Hatching of a new old biomaterial. Materials Today. 2020;40:193-214. [DOI:10.1016/j.mattod.2020.05.022]
15. Legros J, Jan S, Bonnassie S, Gautier M, Croguennec T, Pezennec S, et al. The role of ovotransferrin in egg-white antimicrobial activity: A review. Foods. 2021;10(4):823. [DOI:10.3390/foods10040823] [PMID:33920211]
16. Feeney RE, Nagy DA. The antibacterial activity of the egg white protein conalbumin. Journal of Bacteriology. 1952;64(5):629-43. [DOI:10.1128/jb.64.5.629-643.1952] [PMID:12999693]
17. Carrillo W, García-Ruiz A, Recio I, Moreno-Arribas M. Antibacterial activity of hen egg white lysozyme modified by heat and enzymatic treatments against oenological lactic acid bacteria and acetic acid bacteria. Journal of food protection. 2014;77(10):1732-9. [DOI:10.4315/0362-028X.JFP-14-009] [PMID:25285490]
18. Wellman-Labadie O, Picman J, Hincke M. Comparative antibacterial activity of avian egg white protein extracts. British poultry science. 2008;49(2):125-32. [DOI:10.1080/00071660801938825] [PMID:18409086]
19. Huang X, Zhou X, Jia B, Li N, Jia J, He M, et al. Transcriptional sequencing uncovers survival mechanisms of Salmonella enterica serovar Enteritidis in antibacterial egg white. Msphere. 2019;4(1):10.1128/msphere. 00700-18. [DOI:10.1128/mSphere.00700-18] [PMID:30760616]
20. Ma B, Guo Y, Fu X, Jin Y. Identification and antimicrobial mechanisms of a novel peptide derived from egg white ovotransferrin hydrolysates. Lwt. 2020;131:109720. [DOI:10.1016/j.lwt.2020.109720]
21. Brand J, Dachmann E, Pichler M, Lotz S, Kulozik U. A novel approach for lysozyme and ovotransferrin fractionation from egg white by radial flow membrane adsorption chromatography: Impact of product and process variables. Separation and Purification Technology. 2016;161:44-52. [DOI:10.1016/j.seppur.2016.01.032]
22. Salimpour Abkenar S, Mohammad Ali Malek R. Preparation, characterization, and antimicrobial property of cotton cellulose fabric grafted with poly (propylene imine) dendrimer. Cellulose. 2012;19:1701-14. [DOI:10.1007/s10570-012-9744-y]
23. Strydom SJ, Rose WE, Otto DP, Liebenberg W, De Villiers MM. Poly (amidoamine) dendrimer-mediated synthesis and stabilization of silver sulfonamide nanoparticles with increased antibacterial activity. Nanomedicine: nanotechnology, biology and medicine. 2013;9(1):85-93. [DOI:10.1016/j.nano.2012.03.006] [PMID:22470054]
24. Gholami M, Mohammadi R, Arzanlou M, Akbari Dourbash F, Kouhsari E, Majidi G, et al. In vitro antibacterial activity of poly (amidoamine)-G7 dendrimer. BMC Infectious Diseases. 2017;17:1-11. [DOI:10.1186/s12879-017-2513-7] [PMID:28583153]
25. Cantón E, Espinel-Ingroff A, Pemán J. Trends in antifungal susceptibility testing using CLSI reference and commercial methods. Expert Rev Anti Infect Ther. 2009;7(1):107-19. [DOI:10.1586/14787210.7.1.107] [PMID:19622060]
26. Kolaczkowska A, Kolaczkowski M, Sokolowska A, Miecznikowska H, Kubiak A, Rolka K, et al. The antifungal properties of chicken egg cystatin against Candida yeast isolates showing different levels of azole resistance. Mycoses. 2010;53(4):314-20. [DOI:10.1111/j.1439-0507.2009.01722.x] [PMID:19549107]
27. Shimazaki Y, Takahashi A. Antibacterial activity of lysozyme-binding proteins from chicken egg white. J Microbiol Methods. 2018;154:19-24. [DOI:10.1016/j.mimet.2018.10.001] [PMID:30291881]
28. Moreno LSS, Junior HVN, da Silva AR, do Nascimento FBSA, da Silva CR, de Andrade Neto JB, et al. Arginine-phenylalanine and arginine-tryptophan-based surfactants as new biocompatible antifungal agents and their synergistic effect with Amphotericin B against fluconazole-resistant Candida strains. Colloids Surf B Biointerfaces. 2021;207:112017. [DOI:10.1016/j.colsurfb.2021.112017] [PMID:34391169]
29. Azevedo M, Ramalho P, Silva A, Teixeira-Santos R, Pina-Vaz C, Rodrigues A. Polyethyleneimine and polyethyleneimine-based nanoparticles: novel bacterial and yeast biofilm inhibitors. J Med Microbiol. 2014;63(9):1167-1173. [DOI:10.1099/jmm.0.069609-0] [PMID:24913563]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله طب مکمل می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Complementary Medicine Journal

Designed & Developed by : Yektaweb