دوره 3، شماره 1 - ( 3-1392 )                   جلد 3 شماره 1 صفحات 365-355 | برگشت به فهرست نسخه ها

Barkhordari F, Taavoni S, Haghani H, Gooshe Gir A. Effect of oral Royal jelly on edema of premenstrual syndrome. cmja 2013; 3 (1) :355-365
برخورداری فاطمه، تعاونی سیمین، حقانی حمید، گوشه گیر اشرفالدین. بررسی تاثیر رویال ژلی خوراکی بر ادم سندرم پیش از قاعدگی . فصلنامه طب مکمل. 1392; 3 (1) :355-365

1- دانشگاه علوم پزشکی تهران
2- دانشگاه علوم پزشکی تهران ، staavoni14@yahoo.com

مقدمه: بسیاری از زنان در دورۀ قبل از قاعدگی ممکن است با تغییرات روحی روانی وجسمی زیادی مواجه شوندکه باعث محدودیت در پذیرش مسئولیت های روزمرۀ زندگی، مشاغل خارج از منزل و کاهش کیفیت زندگی شود . یکی از تغییرات جسمی این دوره پیدایش ادم می باشد و پیشگیری از پیدایش آن که اولین قدم درکاهش سندرم پیش از قاعدگی است، از اهمیت بسزایی برخوردار است. امروزه از درمان­های مکمل متعددی به منظور کاهش علائم مختلف سندرم پیش از قاعدگی از جمله ادم استفاده می گردد. لذا پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر رویال ژلی خوراکی بر ادم سندرم پیش از قاعدگی ، انجام شد.

مواد و روش ها: این پژوهش از نوع کارآزمایی بالینی تصادفی سه سوکور با گروه کنترل بود. نمونه­های مورد پژوهش 110 دختر مبتلا به سندرم پیش از قاعدگی ساکن در خوابگاه های علوم پزشکی تهران بودند که به طور تصادفی در دو گروه مداخله و کنترل قرار گرفتند. ابزار پژوهش شامل دو بخش مشخصات فردی و جدول پیش از قاعدگی 2005 بوده که در حین مداخله، بخش علامت ادم از نظر نشانه های: ورم پستان ها، نفخ، ادم و اضافه وزن به طور کلی در یک گزینه تحت عنوان علامت ادم در طول یک و دو سیکل قاعدگی به طور روزانه ثبت گردید. مداخله کپسول خوراکی رویال ژلی و دارونما به مدت 2 سیکل قاعدگی صورت گرفت.

یافته­ها: همگونی دو گروه از نظر مشخصات فردی و نمره ادم قبل از مداخله دو گروه مورد بررسی قرار گرفت و تفاوت معنی داری بین دو گروه موجود نبود، پس از مداخله در پایان سیکل اول (01/0 >P ) و پایان سیکل دوم قاعدگی (01/0 >P ) تفاوت معنی داری بین دو گروه رویال ژلی و دارونما مشاهده شد.

نتیجه­گیری: در این پژوهش تاثیر رویال ژلی خوراکی در کاهش میانگین نمره ادم سندرم پیش از قاعدگی مشهود بود. بنابراین این مداخله می­تواند توسط تیم بهداشتی در مراکز درمانی و مراقبتی انجام گیرد. پیشنهاد می شود بررسی تاثیر رویال ژلی خوراکی بر سایر علائم سندرم پیش از قاعدگی نیز صورت گیرد.