دوره 3، شماره 3 - ( 9-1392 )                   جلد 3 شماره 3 صفحات 562-552 | برگشت به فهرست نسخه ها

Valiani M, samadi Z, shadman F. Comparison the Effects of Aerobic Exercise and Vitamin B6 in Severity of Symptoms of Premenstrual Syndrome in Non-Athlete Girls. cmja 2013; 3 (3) :552-562
والیانی محبوبه، صمدی زینب، شادمان فاطمه. مقایسه تأثیر تمرینات ایروبیک و مصرف ویتامین 6B بر شدّت علائم سندرم پیش از قاعدگی دختران غیر ورزش کار. فصلنامه طب مکمل. 1392; 3 (3) :552-562

1- مرکز تحقیقات مراقبت های پرستاری و مامایی و گروه پرستاری و مامایی، دانشکده ی پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پژشکی اصفهان، اصفهان، ایران، .
2- دانشکده تربیت بدنی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد خوراسگان(اصفهان)، اصفهان، ، samadi1404@yahoo.com
3- دانشکده پرستاری و مامایی

مقدمه: سندرم پیش از قاعدگی مجموعه ­ ای از تغییرات جسمی، روحی و رفتاری است که در اواخر فاز ترشحی سیکل قاعدگی ظاهر و منجر به اختلال در روابط بین فردی و فعالیت‌ها‌ی طبیعی می‌شود. با توجه به عدم شناخت دقیق سبب­شناسی این سندرم، درمان ­ های متفاوتی برای آن پیشنهاد شده است. این مطالعه با هدف مقایسه تأثیر تمرینات ایروبیک و مصرف ویتامین6 B بر شدت علائم سندرم پیش از قاعدگی دختران غیر ورزش­کار در سال 90-89 انجام شد.

مواد و روش­ها: 60 دانشجوی دختر غیر ورزش­کار 25-18 ساله دانشگاه آزاد خوراسگان، از طریق تکمیل 5 پرسش­نامه و جدول ثبت علائم روزانه انتخاب شدند و به صورت تصادفی در سه گروه «ایروبیک، مصرف ویتامین 6 B و کنترل» قرار گرفتند. تمرینات در گروه ایروبیک، در سالن ورزشی دانشگاه طی یک دوره 2 ماهه و در 3 جلسه 60 دقیقه­ای در هفته انجام شد و گروه ویتامین 6 B نیز به مدت 2 ماه روزانه یک عدد قرص ویتامین 6 B را مصرف کردند. پس از 1 ماه تمرین و مصرف ویتامین 6 B مجدداً پرسش ­ نامه PMS بین سه گروه به عنوان «میان آزمون» توزیع شد و پس از 2 ماه نیز «پس آزمون» از آنان به عمل آمد.

یافته­ها: نتایج نشان داد شدت علائم پس از یک و دو ماه (0.001>P ) تمرین و مصرف ویتامین6 B کاهش یافت. همچنین میانگین درصد کاهش نمره علائم جسمی، روان­شناختی و نمره کل PMS ‌در تمرینات ایروبیک بیشتر از گروه ویتامین6 B و کنترل محاسبه شد(0.05 >P )

نتیجه­گیری : یافته­های این پژوهش نشان دادکه انجام تمرینات ایروبیک و مصرف ویتامین6 B در کاهش شدت علائم سندرم پیش از قاعدگی مؤثر است.