دوره 4، شماره 3 - ( 9-1393 )                   جلد 4 شماره 3 صفحات 903-891 | برگشت به فهرست نسخه ها

moghadam R, rostamkhani F, raufi kolachaye S. Effect of fish oil supplement on quality of life among middle age . cmja 2014; 4 (3) :891-903
مقدم راضیه، رستم خانی فاطمه، رئوفی کلاچایه سیده سوسن. بررسی تاثیر مکمل روغن ماهی بر کیفیت زندگی در زنان میان سال یائسه. فصلنامه طب مکمل. 1393; 4 (3) :891-903

1- گروه مامایی، دانشکده علوم پایه و پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان – زنجان ، Homa.moghadam@yahoo.com
2- گروه مامایی، دانشکده علوم پایه و پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان – زنجان

مقدمه: میان سالی کیفیت زندگی را تحت تاثیر قرار می دهد. گرگرفتگی شکایت اصلی این دوره سنی می باشد. این حالت می‏تواند احساس خوب و سالم بودن را مختل نموده و بر کیفیت کلی زندگی تاثیر بگذارد. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر مکمل روغن ماهی بر کیفیت زندگی در زنان میان سال یائسه انجام شد.

مواد و روش ها: پژوهش حاضر یک کارآزمایی بالینی شاهددار تصادفی شده دو سو کور است و بر روی 68 زن میان سال یائسه 45 تا 60 ساله که به صورت تخصیص تصادفی در دو گروه روغن ماهی و دارونما قرار گرفتند، انجام شد. به دو گروه به مدت 8 هفته روزی یک عدد کپسول 1000 میلی گرمی روغن ماهی یا دارونما داده شد. جهت گرد آوری داده ها از پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک، پرسشنامه بسامد غذایی و پرسشنامه کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهانی استفاده گردید. نتایج با آزمون های آماری تی، کای دو، من ویتنی و فریدمن مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

یافته ها: دو گروه از نظر مشخصات دموگرافیک، فرم غذایی و نمره کل کیفیت زندگی اختلاف معنی داری نداشتند. پس از 8 هفته مداخله، بین دو گروه از نظر نمره کل کیفیت زندگی اختلاف معنی دار ایجاد شد و کیفیت زندگی در گروه مصرف کننده روغن ماهی در مقایسه با گروه دارونما بهبود یافت (001/0 > p ).

نتیجه گیری: درمان با مکمل روغن ماهی، قادر است کیفیت زندگی را در زنان میان سال یائسه بهبود بخشد.

متن کامل [PDF 236 kb]   (2085 دریافت)