دوره 4، شماره 3 - ( 9-1393 )                   جلد 4 شماره 3 صفحات 890-876 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mohseni fard M, Rezaei K, Alisaeidy A, GHORBANPOUR M, Moslemi A. The effect of Peppermint aromas on vital signs and cardiac dysrhythmias in patients with acute myocardial infarction. cmja 2014; 4 (3) :876-890
محسنی فرد مریم، رضایی کورش، علی سعیدی علیرضا، قربانپور منصور، مسلمی اعظم. تأثیر رایحه نعناع بر علائم حیاتی و بروز بی‌نظمی‌های قلبی در بیماران مبتلا به سکتۀ قلبی حاد. فصلنامه طب مکمل. 1393; 4 (3) :876-890

1- دانشگاه علوم پزشکی اراک
2- دانشگاه علوم پزشکی اراک ، K.rezaei@arakmu.ac.ir
3- دانشگاه اراک

مقدمه: سکتۀ قلبی یکی از مهم­ترین مشکلات بهداشتی در تمام دنیاست که ممکن است با اختلالات همودینامیک و بی­نظمی­های قلبی همراه باشد. این مطالعه با هدف بررسی تأثیر رایحۀ نعناع بر علائم حیاتی و بی­نظمی­های قلبی در بیماران مبتلا به سکته قلبی حاد انجام گرفته است.

مواد و روش­ها: این مطالعه، یک کارآزمایی بالینی است که در آن 126 بیمار مبتلا به سکتۀ قلبی حاد به روش نمونه­گیری مبتنی بر هدف وارد مطالعه شدند و به صورت تصادفی ساده به دو گروه تقسیم شدند. برای گروه مداخله از پدهای آغشته به 2/0 میلی­لیتر اسانس نعناع و برای بیماران گروه کنترل از پدهای نرمال­سالین، که به قسمت قدامی سینه متصل می­گردیدند، استفاده ­شد. برای جمع­آوری اطلاعات از فرم اطلاعاتی و مقیاس دیداری تهوع استفاده گردید. اطلاعات با استفاده از نرم­افزار SPSS نسخه 19 و آزمون­های آماری مجذور کا، تی مستقل و معادلات برآوردی تعمیم ‌ یافته تجزیه و تحلیل گردید.

یافته­ها: میانگین سنی بیماران 3/12 ± 1/62 بود. بیشتر افراد تحت مطالعه مذکر ، غیرسیگاری، و فاقد سابقۀ بیماری مسافرت بودند. دو گروه از نظر ویژگی­های دموگرافیک و عوامل خطر مشابه بودند. نتایج نشان داد هرچند بروز بی­نظمی­های قلبی در گروه مداخله کمتر از گروه کنترل بود اما اختلاف آنان معنادار نبود. همچنین اختلاف معناداری بین دو گروه از نظر علائم حیاتی مشاهده نگردید.

نتیجه­گیری: رایحه­درمانی با نعناع یک روش درمانی غیرتهاجمی، بی­خطر، آسان و سریع می­باشد که تقریباً فاقد عارضۀ جانبی است و به خوبی توسط بیماران پذیرفته و تحمل می­شود. لازم است مطالعات بیشتری در خصوص تاثیر رایحه­درمانی بر بی­نظمی­های قلبی و علائم حیاتی در بیماران مبتلا به سکتۀ قلبی انجام گیرد.

نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سایر موارد