پیام خود را بنویسید
دوره 6، شماره 4 - ( 12-1395 )                   جلد 6 شماره 4 صفحات 1728-1717 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

mohammadsalehi B, bastani F, haghani H. The effect of acupressure on quality of sleep in female students with Premenstrual Syndrome. cmja 2017; 6 (4) :1717-1728
URL: http://cmja.arakmu.ac.ir/article-1-373-fa.html
محمدصالحی بهاره، باستانی فریده، حقانی حمید. بررسی تاثیر طب فشاری بر کیفیت خواب دختران دانشجوی مبتلا به سندرم قبل از قاعدگی. فصلنامه طب مکمل. 1395; 6 (4) :1717-1728

URL: http://cmja.arakmu.ac.ir/article-1-373-fa.html


1- ، بیمارستان امیرالمومنین (ع)، بندر گناوه، دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، بوشهر، ، baharsalehi887@yahoo.com
2- گروه سالمندی و بهداشت دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی تهران و ایران، تهران،
3- گروه آمار دانشکده مدیریت دانشگاه علوم پزشکی تهران و ایران، تهران،
چکیده:   (6020 مشاهده)

مقدمه: سندرم پیش از قاعدگی، یکی از شایع‌ترین اختلالات سنین باروری در زنان محسوب می‌شود. این سندرم، مجموعه‌ای از علائم جسمی، روانی و رفتاری ازجمله اختلال خواب را شامل می‌شود. طبّ فشاری، یک روش ارزان و غیرتهاجمی است که می‌تواند در کنترل علائم این سندرم کاربرد داشته باشد. هدف از انجام این پژوهش، بررسی تأثیر طبّ فشاری بر کیفیت خواب دانشجویان دختر مبتلا به سندرم قبل از قاعدگی است.

مواد و روش‌ها: این مطالعه، یک کارآزمایی بالینی تصادفی کنترل‌شده و دوگروهی بود که بر روی 140 نفر از دانشجویان واجد شرایط ورود به مطالعه انجام شد. از آزمودنی‌ها رضایت‌نامه‌ی کتبی اخذ شد و به دو گروه آزمون و کنترل به‌صورت گمارش تصادفی (بلوکه‌شده) تقسیم شدند. ابزار گردآوری داده‌ها، شاخص کیفیت خواب پیتزبرگ (PSQI) بود. طبّ فشاری به گروه آزمون آموزش داده شد و در گروه کنترل هیچ‌گونه مداخله‌ای صورت نگرفت. تجزیه ‌و تحلیل داده‌ها با نرم‌افزار SPSS انجام شد.

یافته‌ها: نتایج نشان داد که 29/5% از کل دانشجویان دارای PMS بودند. واحدهای مورد پژوهش، شدت اختلال خواب نامطلوب بالای نمره‌ی 5 را داشتند. نمونه‌های دو گروه در ابتدای مطالعه ازنظر مشخصات دموگرافیک و کیفیت خواب (0/99=p) همگن بودند، در دو گروه آزمون و کنترل، ازنظر کیفیت خواب بعد از مداخله، تفاوت معنی‌داری به دست آمد (0/001>p).

نتیجه‌گیری: یافته‌های مطالعه حاکی از آن است که اعمال طبّ فشاری به‌عنوان یک روش غیر دارویی می‌تواند در بهبود کیفیت خواب دختران مبتلا به سندرم قبل از قاعدگی مؤثر واقع شود.

متن کامل [PDF 347 kb]   (1813 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: طب سنتی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله طب مکمل می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Complementary Medicine Journal

Designed & Developed by : Yektaweb