دوره 6، شماره 1 - ( 3-1395 )                   جلد 6 شماره 1 صفحات 1431-1420 | برگشت به فهرست نسخه ها

The effect of an aerobic training period on mental health and depression in women with polycystic ovary syndrome. cmja 2016; 6 (1) :1420-1431
صارمی عباس، کاظمی مژگان. تاثیر یک دوره تمرین هوازی برسلامت روان و افسردگی زنان مبتلا به سندروم تخمدان پلی‌کیستیک. فصلنامه طب مکمل. 1395; 6 (1) :1420-1431

1- ، گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشکده‌ی علوم انسانی، دانشگاه اراک، اراک، ایران. ، a-saremi@araku.ac.ir
2- دانشگاه اراک

مقدمه: «سندرم تخمدان پلی­ کیستیک Poly Cystic Ovary Syndrome)) یا به اختصار PCOS از اختلالات شایع اندوکرینی زنان است که با تظاهرات شایعی همچون اضطراب و افسردگی همراه است. این مطالعه با هدف بررسی تأثیر تمرین هوازی بر سلامت روان و افسردگی زنان مبتلا به PCOS انجام گرفت.

روش­ها: این پژوهش نیمه­تجربی با دو گروه آزمایش و کنترل و اجرای پیش‌آزمون و پس‌آزمون انجام شد. جامعه‌ی آماری آن شامل کلیه‌ی زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی­کیستیک شهر اراک در سال 1394 بود. حجم نمونه‌ی پژوهش شامل 22 زن مبتلا به سندرم تخمدان پلی­کیستیک (5/23±27/82 سال) بود که به روش نمونه­گیری در دسترس انتخاب و به‌طور تصادفی به گروه‌های تمرین هوازی (12 نفر) و کنترل (10 نفر) اختصاص داده شدند. برنامه‌ی تمرین هوازی 40-25 دقیقه در روز، 3 روز در هفته و برای 10 هفته اجرا شد. وضعیت سلامت روان نمونه‌ها قبل و بعد از دوره‌ی تمرین، با پرسش‌نامه‌ی سلامت عمومی و افسردگی بک ارزیابی شد.

یافته­ ها: پس از 10 هفته تمرین هوازی، میانگین کلی نمره‌ی سلامت عمومی (0/009=p) و نمره‌ی افسردگی (0/005=p)بود و خرده­مقیاس‌های شکایات جسمانی به میزان (0/01=p)، اضطراب به میزان (0/03=p) و افسردگی به میزان (0/01=p) در گروه تجربی در مقایسه با سطح پایه و گروه کنترل به‌طور معنی‌دار کاهش یافت (0/05P<)؛ درحالی‌که بر خرده­مقیاس‌های اختلال در کارکرد اجتماعی تأثیر معنی­داری نداشت (05/0P>).

نتیجه­ گیری: ­نتایج مطالعه‌ی حاضر پیشنهاد می­کند که انجام تمرین هوازی می­تواند سلامت روانی را در زنان مبتلا به PCOS بهبود بخشد.

نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سایر موارد