پیام خود را بنویسید
دوره 10، شماره 1 - ( 3-1399 )                   جلد 10 شماره 1 صفحات 93-80 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Jafari P, Mojahedi M, Hakimi F, Tansaz M, Movahhed M, Choopani R, et al . Concept Analysis of Thirst as a Symptom and Its Causes From the Perspective of Iranian Traditional Medicine: A Hybrid Model Study. cmja 2020; 10 (1) :80-93
URL: http://cmja.arakmu.ac.ir/article-1-712-fa.html
جعفری پریسا، مجاهدی مرتضی، حکیمی فاطمه، تن ساز مژگان، موحد مینا، چوپانی رسول، و همکاران. و همکاران.. تحلیل مفهوم عطش به عنوان یک علامت تشخیصی و علل آن از دیدگاه طب ایرانی: یک مطالعه به روش هیبربد. فصلنامه طب مکمل. 1399; 10 (1) :80-93

URL: http://cmja.arakmu.ac.ir/article-1-712-fa.html


1- گروه طب سنتی، دانشکده طب سنتی، دانشگاه علوم‌پزشکی شهید بهشتی تهران، ایران.
2- گروه طب سنتی، مرکز تحقیقات طب ایرانی و تاریخ پزشکی، پژوهشکده سلامت، دانشگاه علوم‌پزشکی بابل، بابل، ایران.
3- گروه طب سنتی، دانشکده طب سنتی، دانشگاه علوم‌پزشکی شهید بهشتی تهران، ایران. ، rmokaberi@gmail.com
چکیده:   (3550 مشاهده)
هدف: تشنگی عاملی مؤثر در تنظیم مایعات بدن و علامت برخی از بیماری‌هاست. هدف از این مطالعه ارائه تعریفی کاربردی از مفهوم عطش و بررسی علل آن در طب ‌‌ایرانی با استفاده از روش تحلیل مفهوم است. 
مواد و روش ها: در این مطالعه از روش تحلیل مفهوم مدل هیبرید که شامل سه مرحله است، استفاده شد. در مرحله نظری با استفاده  مطالب مرتبط با تعریف عطش در کتب طب ایرانی یک تعریف کارا از عطش ارائه شد. در مرحله کار در عرصه، بعد از مصاحبه با ۱۶ نفر از متخصصان طب ایرانی وکدگذاری مصاحبه‌ها مضامین اصلی استخراج شد. در مرحله تحلیل نهایی نتایج دو مرحله قبل با هم مقایسه شدند تا یک تعریف کاربردی از عطش ارائه شود. در این مطالعه از روش تحلیل محتوای قراردادی استفاده شد.
یافته ها: تشنگی به طور طبیعی احساس نیاز به آب و مواد سرد و تر است که افزایش و کاهش آن نشانه بیماری بوده و جهت بررسی آن باید به تغییر در میزان عطش و میزان مصرف آب و مواد غذایی سرد و تر توجه کرد. افتراق نوشیدن آب بنا به توصیه، عادت یا خشکی دهان با عطش ضروری است. از خصوصیات متفاوت عطش می‌توان جهت تشخیص عضو بیمار استفاده کرد. 
نتیجه گیری: در این مطالعه با استفاده از روش تحلیل مفهوم یک تعریف کاربردی از عطش ارائه و علل آن بررسی شد. تعداد محدود مطالعات قبلی و عدم دسترسی به برخی از متخصصان از محدودیت‌های مطالعه است. بررسی شیوع عطش و ارتباط آن با بیماری‎‌ها و غلبه اخلاط برای مطالعات آینده پیشنهاد می‌شود.
واژه‌های کلیدی: عطش، تشنگی، طب ایرانی، تحلیل مفهوم
متن کامل [PDF 5951 kb]   (2025 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (48122 مشاهده)  
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: طب سنتی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله طب مکمل می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Complementary Medicine Journal

Designed & Developed by : Yektaweb