پیام خود را بنویسید
دوره 10، شماره 2 - ( 6-1399 )                   جلد 10 شماره 2 صفحات 183-174 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Siasari A, Zamani Afshar M, Sargolzaie F, Saberi N, Dehghanmehr S. The Effect of Acupressure at P6 Point on Anxiety and Depression in Hemodialysis Patients. cmja 2020; 10 (2) :174-183
URL: http://cmja.arakmu.ac.ir/article-1-714-fa.html
سیاسری احمد رضا، زمانی افشار منصور، سرگلزائی فاطمه، صابری نجمه، دهقانمهر صادق. بررسی تاثیر طب فشاری در نقطه P6، بر اضطراب و افسردگی بیماران تحت درمان با همودیالیز. فصلنامه طب مکمل. 1399; 10 (2) :174-183

URL: http://cmja.arakmu.ac.ir/article-1-714-fa.html


1- گروه پرستاری، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی زابل، زابل، ایران.
2- گروه روانشناسی، بیمارستان پیامبر اعظم، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، زاهدان، ایران. ، abcdeh2130@gmail.com
3- گروه پرستاری، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران.
4- گروه پرستاری، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، زاهدان، ایران.
چکیده:   (3604 مشاهده)
مقدمه: اضطراب و افسردگی از شایع‌ترین مشکلات روان‌شناختی است که بر روند درمان در بیماران همودیالیزی تأثیر می‌گذارد. طب فشاری روشی مؤثر، ارزان و در دسترس برای کاهش اضطراب و افسردگی است؛ بنابراین مطالعه حاضر با تعیین تأثیر طب فشاری بر اضطراب و افسردگی بیماران تحت درمان با همودیالیز انجام شد.
مواد و روش ها: مطالعه حاضر از نوع کارآزمایی بالینی است که روی 40 نفر از بیماران مراجعه‌کننده به مرکز درمانی امام خمینی زابل در سال 1396 انجام شد. بیماران به صورت در درسترس انتخاب و به صورت تصادفی به دو گروه آزمایش و کنترل تقسیم شدند. ابزار جمع‌آوری داده‌ها پرسش‌نامه اطلاعات جمعیت‌شناختی، اضطراب اشپیلبرگر و افسردگی بک و رضایت‌نامه کتبی بود. گروه آزمایش، طب فشاری در نقطه P6 را سه روز در هفته و به مدت چهار هفته دریافت کردند. برای گروه کنترل مداخلات روتین انجام شد. داده‌ها قبل از مداخله و یک ماه بعد از مداخله جمع‌آوری و با استفاده از نرم‌افزار آماری SPSS ورژن 16 و با آزمون‌های آماری تی مستقل، تی زوجی آنالیز شدند.
یافته ها: میانگین و انحراف معیار نمرات افسردگی، بعد از مداخله در گروه طب فشاری 5/67±‌25/45 و در گروه کنترل 5/13±‌37/15 بود. همچنین میانگین و انحراف معیار نمرات اضطراب در دو گروه آزمایش و کنترل، بعد از مداخله به ترتیب برابر با 4/26±‌38/2 و 7/42±‌50/6 بود. مقایسه نمرات افسردگی و اضطراب در دو گروه، بعد از مطالعه، اختلاف آماری معنی‌داری را نشان داد (P<0/05).
نتیجه گیری: نتایج مطالعه نشان داد طب فشاری در کاهش اضطراب و افسردگی بیماران تأثیر‌گذار است؛ بنابراین به عنوان روشی ساده، ارزان و قابل انجام توسط خود بیمار توصیه می‌شود؛ بنابراین روش انجام طب فشاری و کنترااندیکاسیون‌های آن و سایر آموزش‌های لازم به بیماران توصیه می‌شود.
متن کامل [PDF 4075 kb]   (1752 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (6781 مشاهده)  
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: طب سنتی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله طب مکمل می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Complementary Medicine Journal

Designed & Developed by : Yektaweb