دوره 11، شماره 2 - ( 6-1400 )                   جلد 11 شماره 2 صفحات 191-180 | برگشت به فهرست نسخه ها

Shirzad M, Nasiri E, Hesamirostami M H, Akbari H. Comparing the Effects of Rose Essential Oil and Benson Relaxation Technique on Preoperative Anxiety and Hemodynamic Status and Postoperative Complications in Rhinoplasty Candidates. cmja 2021; 11 (2) :180-191
شیرزاد ملیحه، نصیری فرمی ابراهیم، حسامی‌رستمی محمدحسین، اکبری هوشنگ. مقایسه تأثیردو روش رایحه گل محمدی و آرام‌سازی بنسون بر اضطراب و همودینامیک قبل عمل و عوارض پس از جراحی بینی. فصلنامه طب مکمل. 1400; 11 (2) :180-191

1- گروه اتاق عمل و هوشبری، کمیته تحقیات دانشجویی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم‌پزشکی مازندران، ساری، ایران.
2- گروه اتاق عمل و هوشبری، مرکز تحقیقات طب سنتی و مکمل، دانشکده پیراپزشکی، پژوهشکده اعتیاد ساری، دانشگاه علوم‌پزشکی مازندران، ساری، ایران. ، ebrahimnasiri7836@gmail.com
3- گروه جراحی پلاستیک و ترمیمی، دانشکده پزشکی ساری، دانشگاه علوم‌پزشکی مازندران، ساری، ایران.
4- گروه بیهوشی و اتاق عمل، دانشکده پیرا‌پزشکی، دانشگاه علوم‌پزشکی مازندران، ساری، ایران.
هدف: جراحی بینی عملی پر‌اضطراب و چالش‌برانگیز در بین جراحی‌های پلاستیک است. محققین به دنبال روش‌های مناسب طب سنتی و مکمل جهت کنترل اضطراب هستند. هدف این مطالعه مقایسه تأثیر دو روش رایحه گل محمدی (رزا) و آرام‌سازی بنسون بر اضطراب و همودینامیک قبل عمل و برخی عوارض جراحی بینی بود.
روش ها: در این مطالعه مداخله‌ای تصادفی 68 نفر از بیماران کاندیدای جراحی بینی مراجعه‌کننده به بیمارستان زارع شهر ساری در دو گروه 34‌نفره آزمایش و کنترل بررسی شدند. پس از اخذ رضایت‌ کتبی، بیماران به ‌طور تصادفی به دو گروه بنسون و گل محمدی تقسیم شدند. اضطراب قبل و بعد از مداخله توسط پرسش‌نامه اشپیل‌برگر بررسی شد. وضعیت همودینامیک، وضعیت همودینامیک، تهوع و استفراغ 24 ساعت پس از عمل جراحی ارزیابی شد.
یافته ها: دو گروه ازنظر جمعیت‌شناختی مشابه بودند. میزان اضطراب آشکار و پنهان به ترتیب در گروه گل محمدی 27/5 و 27/2 درصد و گروه بنسون 20/4 و 20/8 درصد کاهش یافت. فشار خون در گروه گل محمدی نسبت به گروه بنسون بیشتر کاهش یافت. تعداد نبض دو گروه اختلاف داشت (0/038=P). میزان خون‌ریزی حین عمل در گروه بنسون برابر 2/4±18/6 میلی‌لیتر و در گروه گل محمدی برابر 3/8±18/2 میلی‌لیتر بود (0/626=P). همچنین تهوع و استفراغ و رضایت جراح در حین عمل در دو گروه مشابه بود.
نتیجه گیری: روش آرام‌سازی بنسون و رایحه گل محمدی به دلیل، کاهش اضطراب قبل عمل و ثبات وضعیت همودینامیک برای بیماران قبل عمل توصیه می‌شود.
متن کامل [PDF 5423 kb]   (1392 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (2257 مشاهده)
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: طب سنتی