دوره 12، شماره 3 - ( 9-1401 )                   جلد 12 شماره 3 صفحات 303-294 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ghari A, Amini M, Kamali A, Alizadeh S, Latifi S A. Effectiveness of Lettuce Syrup in Relieving Pain After Inguinal Hernia Surgery: A Clinical Trial. cmja 2022; 12 (3) :294-303
قاری عابد، امینی محمود، کمالی علیرضا، علیزاده شعبانعلی، لطیفی سید امیر حسین. بررسی اثر شربت کاهو به عنوان درمان کمکی در تسکین درد پس از عمل جراحی فتق کشاله ران. فصلنامه طب مکمل. 1401; 12 (3) :294-303

1- گروه جراحی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم‌پزشکی اراک، اراک، ایران.
2- گروه بیهوشی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم‌پزشکی اراک، اراک، ایران.
3- مرکز تحقیقات طب سنتی و مکمل، دانشگاه علوم‌پزشکی اراک، اراک، ایران. ، seiedalatifi@yahoo.com
اهداف درد یکی از مهم‌ترین و شایع‌ترین مشکلاتی است که همواره راهبردهای متعددی برای تسکین آن به کار گرفته می‌شود. در راستای دستیابی به هدف مدیریت مطلوب درد، انواع مسکن‌ها و مخدرها استفاده می‌شوند، هر چند این داروها عوارض جانبی قابل ملاحظه‌ای نیز دارند. متون خطی متعددی در طب سنتی ایرانی‌ اثرات ضد‌دردی کاهو را بیان کرده‌اند. هدف از انجام این مطالعه، بررسی اثرات شربت کاهوی خوراکی به عنوان درمان کمکی در کاهش درد پس از عمل جراحی فتق کشاله ران است.
روش ها این مطالعه یک کارآزمایی بالینی 3 سوکور است. 70 بیمار نامزد جراحی فتق کشاله ران مراجعه‌کننده به بیمارستان ولیعصر اراک به صورت تصادفی به 2 گروه آزمایش و کنترل تقسیم‌بندی شدند. از 3 ‌روز قبل از جراحی تا بعد از جراحی شربت کاهو و پلاسبو تجویز و در صورت نیاز مورفین به بیماران دچار درد شدید تجویز شد. میزان درد بر اساس پرسش‌نامه VAS سنجیده شد. همچنین برای بررسی معناداری متغیرها از آزمون‌های آماری کای‌دو و تی‌مستقل و آنالیز واریانس تکراری استفاده شد.
یافته ها شدت درد حاد پس از ریکاوری جراحی در گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل کاهش معنا‌داری داشت. میانگین نمره درد بر اساس مقیاس آنالوگ بصری در 24 ساعت پس از جراحی در گروه آزمایش 0/68±1/94 و در گروه کنترل 2/75±8/13 بود P<0/05)).
نتیجه گیری بر اساس نتایج این مطالعه شربت کاهو به عنوان درمان کمکی می‌تواند در کاهش درد پس از عمل جراحی فتق کشاله ران مؤثر باشد.
متن کامل [PDF 3615 kb]   (592 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (1612 مشاهده)
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: طب سنتی