پیام خود را بنویسید
دوره 13، شماره 1 - ( 2-1402 )                   جلد 13 شماره 1 صفحات 9-3 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Alijaniha F, Emadi F, Naseri M, Bahaedin Z. Preliminary Phytochemical and Physicochemical Study of Cuscuta Chinensis L. Aqueous Extract Compared with Previous Studies. cmja 2023; 13 (1) :3-9
URL: http://cmja.arakmu.ac.ir/article-1-903-fa.html
علیجانی‌ها فاطمه، عمادی فاطمه، ناصری محسن، بهاءالدین زهرا. بررسی مقدماتی فیتوشیمیایی و فیزیکوشمیایی عصارۀ آبی گیاه کشوث (Cuscuta chinensis L.) در مقایسه با مطالعات قبلی. فصلنامه طب مکمل. 1402; 13 (1) :3-9

URL: http://cmja.arakmu.ac.ir/article-1-903-fa.html


1- مرکز تحقیقات کارآزمایی بالینی طب سنتی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران ، f.alijaniha@shahed.ac.ir
2- مرکز تحقیقات کارآزمایی بالینی طب سنتی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران
چکیده:   (597 مشاهده)
مقدمه: کشوث Cuscuta chinensis L گیاه دارویی پرکاربردی است که داده‌های کمی در مورد استانداردسازی آن وجود دارد. این مطالعه قصد دارد با بررسی مقدماتی بر ویژگیهای فیزیکوشیمیایی و فیتوشیمیایی و ارائه بعضی معیارها جهت استانداردسازی عصاره آبی، به کارایی و ایمنی کاربرد آن در مطالعات کمک کند.
روش کار: در این مطالعه تجربی، گیاه کشوث (جمع آوری شده از استان همدان) عصاره گیری آبی شد و عصاره با دمای کم برای تهیه پودر خشک تغلیظ گردید. برای تعیین خصوصیات ارگانولپتیک از ارزیابی حسی استفاده شد. سپس درصد خاکستر کل، خاکستر نامحلول در اسید و باقیمانده خشک به روش فارماکوپه اندازه گیری شدند. فنل تام و فلاونوئید تام و همچنین محتوای روتین با روش‌های طیف‌سنجی HPLC تعیین مقدار شدند. همچنین تعداد کل میکروبی و وجود پاتوژن های اصلی بررسی شد.
یافته‌ها: عصاره آبی خشک شده کشوث پودری با رنگ قهوه‌ای، بوی گیاهی، خاکستر کل و خاکستر نامحلول در اسید به ترتیب 16/28، 1/9 درصد و باقیمانده خشک 7/05 درصد بود. محتوای فنل کل 02/9 ± 61/55 میلی گرم گالیک اسید در گرم و فلاونوئید کل 2/1 ± 27/25 میلی گرم کاتچین در گرم بود. تعداد کل باکتری‌ها، قارچ‌ها و مخمرهای زنده کمتر از cfu/ml 10 بود و نمونه فاقد پاتوژن‌های اصلی مورد بررسی بود.
نتیجه گیری: نتایج این مطالعه داده‌هایی را در مورد برخی از خواص فیزیکوشیمیایی عصاره کشوث ارائه می‌دهد که در منابع دیگر موجود نبود. اما برای دستیابی به معیارهای استانداردسازی دقیق به اطلاعات بیشتری نیاز است که می‌توان از تحقیقات گسترده‌تری به دست آورد.
متن کامل [PDF 685 kb]   (241 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (437 مشاهده)  
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: گیاهان دارویی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله طب مکمل می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Complementary Medicine Journal

Designed & Developed by : Yektaweb