پیام خود را بنویسید
دوره 11، شماره 4 - ( 12-1400 )                   جلد 11 شماره 4 صفحات 303-292 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Varvani Farahani P, Hekmatpou D, Jafarimanesh H, Matoripour P, Harorani M, Ranjbaran M. Comparing the Effect of Tea Tree Oil and Lavender on Bacterial Samples of Nurses’ Hands. cmja 2022; 11 (4) :292-303
URL: http://cmja.arakmu.ac.ir/article-1-827-fa.html
وروانی فراهانی پوران، حکمت پو داود، جعفری منش هادی، مطوری پور پگاه، هرورانی مهدی، رنجبران مرضیه. مقایسه تأثیر روغن درخت چای و اسطوخودوس بر نمونه‌های باکتریایی دست پرستاران. فصلنامه طب مکمل. 1400; 11 (4) :292-303

URL: http://cmja.arakmu.ac.ir/article-1-827-fa.html


1- گروه پرستاری، دانشکده‌ پرستاری، دانشگاه علوم‌پزشکی اراک، اراک، ایران. ، mahfarahani313@gmail.com
2- گروه پرستاری، دانشکده‌ پرستاری، دانشگاه علوم‌پزشکی اراک، اراک، ایران.
3- گروه پرستاری، دانشکده پرستاری، دانشگاه علوم‌پزشکی تهران، تهران، ایران.
4- کارشناس علوم آزمایشگاهی، بیمارستان ولی عصر (عج)، دانشگاه علوم‌پزشکی اراک، اراک، ایران.
چکیده:   (1949 مشاهده)
هدف: دست به عنوان یکی از مهم‌ترین راه انتقال عامل عفونت مطرح است و تأکید زیادی در مورد بهداشت دست صورت گرفته است. در همین راستا، هدف از این مطالعه، تعیین تأثیر روغن درخت چای و اسطوخودوس بر نمونه‌های باکتریایی دست پرستاران بود.
روش ها: این مطالعه نیمه‌تجربی است و روی پرستاران شاغل در بخش‌های ICU انجام شد. نمونه‌ها به روش نمونه‌گیری غیر‌احتمالی آسان انتخاب شدند. بعد از تمایل افراد برای شرکت در مطالعه و کسب رضایت آگاهانه، پرسش‌نامه جمعیت‌شناختی و فرم کشت توسط کارشناس آزمایشگاه تکمیل شد. در مرحله آزمایش، در روز اول در گروه آزمایش اول، دو قطره روغن اسطوخودوس، در روز دوم دو قطره روغن درخت چای و در روز سوم دو قطره آب مقطر کف دست پرستاران ریختند، سپس آن‌ها دست‌ها را به مدت ده ثانیه ماساژ دادند. قبل و بعد از آزمایش در هر گروه نمونه کشت گرفته شد. در این پژوهش از محیط کشت با محلول حاوی مصنوعی جامد آگاردار استفاده شد. تحلیل داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS نسخه 25 و آزمون کای‌اسکوئر، تی زوجی و آنووا در سطح معنا‌داری (0/05 یافته ها: شایع‌ترین ارگانیسم‌های جدا‌شده در ابتدای مطالعه عبارت‌اند از: استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس (76/8 درصد)، استافیلوکوکوس اورئوس (8/8 درصد)، کلبسیلا (7/9 درصد)، اشریشیاکولی (6/5 درصد) بودند. استفاده از روغن اسطوخودوس و درخت چای در کاهش بار میکروبی کف دست تأثیر داشته است. ماساژ دست با روغن اسطوخودوس در کاهش میکروب‌ها تأثیر کمتری داشته (0/003=‌P)‌، اما روغن درخت چای سبب کاهش معنادارتر عوامل پاتوژن شده است (0/001=‌P).
نتیجه گیری: روغن اسطوخودوس و درخت چای باعث کاهش بار میکروبی دست پرستاران شد. به عبارت دیگر، هر دو روش اثربخش بود، ولی میزان تأثیر روغن درخت چای بیشتر بود؛ بنابراین استفاده از آن‌ها در شست‌وشوی دست جهت از بین بردن باکتری‌های کف دست در بخش‌های ویژه توصیه می‌شود.
متن کامل [PDF 4740 kb]   (710 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (1666 مشاهده)  
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: گیاهان دارویی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله طب مکمل می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Complementary Medicine Journal

Designed & Developed by : Yektaweb