1- ،دکترای فیزیولوژی و علوم اعصاب شناختی، گروه زیستشناسی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران.
2- گروه طبّ سنّتی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.
چکیده: (6574 مشاهده)
مقدمه: با گسترش زندگی صنعتی و پیچیدهتر شدن پدیدههای روانی و اجتماعی، اضطراب جزئی از مؤلفههای زندگی انسان شده است. این پژوهش با هدف بررسی تأثیر شیر افتیمون بر مؤلفههای اضطراب انجام شد.
مواد و روشها: چهل نفر از افراد مراجعهکننده به مراکز طبّ سنّتی، به مدت یک ماه تحت مداخلۀ شیر افتیمون قرار گرفتند. از همۀ آنان رضایتنامۀ کتبی اخذ شد. نمونهها پرسشنامۀ اضطراب چندسیستمی را بهعنوان پیشآزمون و پسآزمون تکمیل کردند. دادهها با نرمافزار spss و آزمون تی همبسته تجزیهوتحلیل شد.
یافتهها: میانگین اضطراب احساسی، اضطراب شناختی، اضطراب رفتاری و اضطراب فیزیکی قبل از مداخله بهترتیب 20/19±26/1، 0/94±24/16، 2/57±22/96 و 62/64±1/26 و بعد از مداخله بهترتیب 68/40±74/1، 32/18±19/1، 28/17±20/2 و 80/25±18/2 بود. نتایج نشاندهندۀ کاهش معنیدار نمرات پسآزمون نسبت به پیشآزمون در مؤلفههای احساسی، شناختی، رفتاری و فیزیکی اضطراب بود (0/001p=).
نتیجهگیری: میتوان از شیر افتیمون بهعنوان مکمّل درمان در مراکز درمانی و در ارتباط با بیماریهای خاصی که اضطراب جزئی از ویژگیهای آنهاست با در نظر گرفتن وضعیت طبع و مزاج مبتلایان استفاده کرد. مطالعات بیشتر در این زمینه ضروری است.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
گیاهان دارویی