پیام خود را بنویسید
دوره 5، شماره 2 - ( 6-1394 )                   جلد 5 شماره 2 صفحات 1145-1133 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

fouladvandi M, Azizzade foroozi M, fouladvandi G, sadeghi H, Malekian L. Relationship of spiritual health with attitude to spirituality and spiritual care in hemodialysis patients the city of Bam. cmja 2015; 5 (2) :1133-1145
URL: http://cmja.arakmu.ac.ir/article-1-294-fa.html
فولادوندی معصومه، عزیززاده فروزی منصوره، فولادوندی غلامرضا، صادقی هاجر، ملکیان لیلا. ارتباط سلامت معنوی با نگرش به معنویت و مراقبت معنوی در بیماران همودیالیزی شهر بم. فصلنامه طب مکمل. 1394; 5 (2) :1133-1145

URL: http://cmja.arakmu.ac.ir/article-1-294-fa.html


1- دانشگاه علوم پزشکی بم
2- دانشگاه علوم پزشکی کرمان
3- دانشگاه علوم پزشکی اراک
4- دانشگاه علوم پزشکی بم ، lilimalkyan@yahoo.com
چکیده:   (8481 مشاهده)

مقدمه: بیماری مزمن کلیه از بدو تشخیص با ناراحتی های روحی و روانی همراه است. از آنجا که معنویت، نگرش معنوی و مراقبت معنوی نقش چشم گیری در سلامت روان دارند، می توانند به عنوان منابع مهمی جهت سازگاری با وقایع تنش‌زای زندگی در نظرگرفته ‌شوند. این پژوهش با هدف بررسی ارتباط سلامت معنوی با نگرش به معنویت و مراقبت معنوی در بیماران همودیالیز انجام شده است.

مواد و روش­ها:طی یک پژوهش توصیفی تحلیلی، 50  نفر بیمار همودیالیزی بیمارستان پاستور شهرستان  بمبه شکلسرشماری انتخاب شده و پس از اخذ رضایت آگاهانه در مطالعه شرکت نمودند. در این مطالعه از پرسشنامه های نگرش به معنویت و مراقبت معنوی، و سلامت معنوی جهت گرد آوری اطلاعات استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون همبستگی پیرسون، آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون تی مستقل تحت SPSS نسخه 20 استفاده گردید.

یافته ­ها: نمره کل نگرش معنوی و مراقبت معنوی بیماران (74/4±7/08)ونمره سلامت معنوی (76/22±5/91)بود.بین نمره کلی نگرش معنوی و مراقبت معنوی و سلامت معنوی ارتباط معنی­داری با ضریب همبستگی 0/54 مشاهده شد (p=0/001).  همچنین ارتباط معنی داری بین نگرش معنوی و مراقبت معنوی، و سلامت معنوی با ویژگی های دموگرافیک شرکت در مراسم مذهبی(p=0/03)، کمک به خیریه (p=0/006) و قرائت قرآن(p=0/02)وجود داشت.

نتیجه گیری: با توجه به نگرش معنوی و مراقبت معنوی بالا وسلامت معنوی متوسط شرکت کنندگان، می توان جهت بهبود وضعیت مراقبت از خود و بهبود کیفیت زندگی بیماران دیالیزی دوره های آموزشی با تاکید بر الگوها و اعمال مذهبی را پیشنهادنمود.

متن کامل [PDF 218 kb]   (4342 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله طب مکمل می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Complementary Medicine Journal

Designed & Developed by : Yektaweb