دوره 8، شماره 4 - ( 12-1397 )                   جلد 8 شماره 4 صفحات 3477-3467 | برگشت به فهرست نسخه ها

Piri F, Mirdar S, Hedayati M. The interactive effect of interval training and ethanol extract of Adiantum Capillus Veneris on the levels of metallothionein in lung male rats. cmja 2019; 8 (4) :3467-3477
پیری فاطمه، میردار شادمهر، هدایتی مهدی. اثر تعاملی تمرین اینتروال و عصارۀ اتانولی گیاه پرسیاوشان بر سطوح متالوتیونین ریۀ موش‌های نر. فصلنامه طب مکمل. 1397; 8 (4) :3467-3477

1- ، گروه فیزیولوژی ورزش، دانشکدۀ تربیت‌بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه مازندران، مازندران، ایران.
2- گروه فیزیولوژی ورزش، دانشکدۀ تربیت‌بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه مازندران، مازندران، ایران.
3- ، دکترای بیوشیمی، مرکز تحقیقات سلولی مولکولی غدد درون‌ریز، پژوهشکدۀ علوم غدد درون‌ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.
مقدمه: هدف از این تحقیق، بررسی اثر تعاملی تمرین اینتروال و عصارۀ اتانولی گیاه پرسیاوشان بر سطوح متالوتیونین ریۀ موش­های نر بود.
مواد و روش­ها: بیست‌وپنج سر موش صحرایی ویستار نر سه‌هفته‌ای با میانگین وزن 9 ± 68 گرم پس از دو هفته آشنایی با محیط به‌طور تصادفی به پنج گروه «کنترل 6 هفته‌ای، کنترل 9 هفته‌ای، تمرین 6 هفته‌ای، تمرین 9 هفته‌ای و گروه تعاملی تمرین و مکمّل پرسیاوشان (6 هفته تمرین اینتروال + 3 هفته مکمّل پرسیاوشان)» تقسیم شدند. پس از هفتۀ ششم روزانه 200 میلی­گرم عصارۀ اتانولی گیاه پرسیاوشان به ازای هر کیلوگرم وزن بدن به‌صورت گاواژ به گروه­های مکمّل خورانده ­شد. گروه تمرین اینتروال به مدت شش هفته، 5 جلسۀ 30 دقیقه‌ای در هفته با سرعت 15 تا 70 متر بر دقیقه تمرین کردند. در پایان، جهت اندازه­گیری سطح متالوتیونین، بافت ریۀ موش‌ها خارج شد. داده­ها با آنالیز واریانس یک‌طرفه در سطح %5P≤ تجزیه‌وتحلیل شد.
یافته ­ها: تمرین اینتروال موجب افزایش معنی­دار سطوح متالوتیونین ریه در گروه تمرین 6 هفته ­ای (%6 ± 0/52) نسبت به گروه­های کنترل 6 هفته‌ای (%4 ± 0/28)، کنترل 9 هفته‌ای (%5 ± 0/32)، تمرین 9 هفته‌ای (%4 ± 0/34) و ترکیب تمرین + مکمّل پرسیاوشان (%4 ± 0/38) شد. باوجوداین، تعامل تمرین + مکمّل پرسیاوشان بر سطوح متالوتیونین ریۀ موش­های نر اثر معنی­دار نداشت (%5p>).
نتیجه­ گیری: شش هفته تمرین اینتروال، سطوح متالوتیونین ریۀ موش‌ها را به‌طور معنی­دار افزایش داد. احتمالاً اثر تعاملی مکمّل‌یاری پرسیاوشان و تمرین اینتروال می­تواند با تعدیل سطوح متالوتیونین ریه به کاهش فشار اکسیداتیو ریوی کمک کند.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سایر موارد