پیام خود را بنویسید
دوره 11، شماره 3 - ( 9-1400 )                   جلد 11 شماره 3 صفحات 209-196 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghorbani A, Ghezelbash S, Alizadeh Mirashrafi H, Khosravi M. Effect of Spiritual Group Therapy on Depression, Anxiety and Stress of the Mothers of Children With Cancer. cmja 2021; 11 (3) :196-209
URL: http://cmja.arakmu.ac.ir/article-1-817-fa.html
قربانی اعظم، قزلباش سیما، علیزاده هما، خسروی مریم. تأثیر گروه‌درمانی معنوی بر افسردگی، اضطراب و استرس مراقبین خانوادگی کودکان مبتلا به سرطان. فصلنامه طب مکمل. 1400; 11 (3) :196-209

URL: http://cmja.arakmu.ac.ir/article-1-817-fa.html


1- گروه پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.
2- گروه پرستاری روانپزشکی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران. ، ghezelbash@nm.mui.ac.ir
3- کارشناس، واحد اردبیل، دانشگاه آزاد اسلامی، اردبیل، ایران.
4- مرکز تحقیقات مراقبت‌های بالینی و ارتقای سلامت، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران.
چکیده:   (2719 مشاهده)
هدف: مراقبت از کودک مبتلا به سرطان تنش‌های بسیاری به همراه دارد. به نحوی که سبب پیدایش مشکلات هیجانی و عاطفی عمیق نظیر استرس، اضطراب و افسردگی در مراقبین خانوادگی وی می‌شود. این پژوهش با هدف تعیین اثربخشی گروه‌درمانی معنوی بر افسردگی، اضطراب و استرس مراقبین کودکان مبتلا به سرطان صورت گرفت.
روش ها: پژوهش حاضر مطالعه‌ای نیمه‌تجربی با طرح پیش‌آزمون پس‌آزمون در دو گروه آزمایش و کنترل بود که پس از اخذ رضایت‌نامه کتبی بر روی 24 نفر از مراقبین کودکان مبتلا به سرطان، در انجمن حمایت از کودکان مبتلا به سرطان اردبیل انجام شد. گروه آزمایش در 8 جلسه گروه‌درمانی معنوی شرکت داده شد. افسردگی، اضطراب و استرس شرکت‌کنندگان قبل و بعد از مداخله با استفاده از مقیاس استاندارد افسردگی / اضطراب / استرس بررسی شد. داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS نسخه 25 و با استفاده از آزمون‌های آماری کای‌اسکوئر ، کولموگروف اسمیرنوف ، تی مستقل و تی زوجی، من‌ویتنی و ویلکاکسون تجزیه‌و‌تحلیل شد. 
یافته ها: میانگین±انحراف‌معیار سنی مراقبین خانوادگی در گروه آزمایش و کنترل به ترتیب 8/56±39/08 و 9/76±38/09 بود. نتایج مطالعه نشان داد افسردگی (0/001=P)، استرس (0/001=P) و اضطراب (0/001=P) مراقبین خانوادگی کودکان مبتلا به سرطان در گروه آزمایش بعد از دریافت مداخلات معنویت‌درمانی به شیوه گروهی، در مقایسه با گروه کنترل به طور معناداری کمتر بود. 
نتیجه گیری: به نظر می‌رسد اجرای برنامه گروه‌درمانی معنوی بر استرس، اضطراب و افسردگی مراقبین خانوادگی اثر داشت. بنابراین تدوین و توسعه چنین برنامه‌هایی می‌تواند گامی مؤثر در جهت تخفیف مشکلات روانی مراقبین کودکان مبتلا به سرطان و متعاقب آن، حفظ و ارتقای کیفیت مراقبت ارائه‌شده توسط آن‌ها به عضو بیمار خانواده باشد.
متن کامل [PDF 6238 kb]   (1738 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (3773 مشاهده)  
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: پرستاری و مامایی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله طب مکمل می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Complementary Medicine Journal

Designed & Developed by : Yektaweb