دوره 13، شماره 3 - ( 9-1402 )                   جلد 13 شماره 3 صفحات 29-21 | برگشت به فهرست نسخه ها

Farzan Azar F, Mehrabi F. The Effect of Reality Therapy Counseling on the Psychological Well-Being of Infertile Women. cmja 2023; 13 (3) :21-29
افشاری مریم، فرزان اذر فرشته، مهرابی فاطمه. بررسی تأثیر مشاوره واقعیت درمانی بر بهزیستی روانشناختی زنان نابارور. فصلنامه طب مکمل. 1402; 13 (3) :21-29

1- کارشناسی ارشد مشاوره در مامایی، گروه مامایی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اراک
2- استادیار گروه مامایی و سلامت باروری، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اراک ، farzanazar@yahoo.com
3- دکتری تخصصی روانشناسی عمومی، گروه روانشناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اراک
مقدمه: ناباروری با مشکلات روانشناختی متعددی در زنان همراه است. هدف این پژوهش بررسی اثر مشاوره واقعیت درمانی بر بهزیستی روانی زنان نابارور است.
روش کار: پژوهش حاضر مطالعه‌ای نبمه تجربی با روش پیش و پس آزمون، به منظور بررسی تأثیر مشاوره مبتنی بر واقعیت درمانی بر بهزیستی روانشناختی زنان نابارور نابارور مراجعه کننده به مرکز نا باروری جهاد دانشگاهی شهر اراک است. پس از کسب رضایت نامه آگاهانه و با نمونه گیری در دسترس، از 95 زن نابارور داوطلب دارای معیارهای ورود به پژوهش، 40 نفر که نمره کمتر از 54 از پاسخ به پرسشنامه بهزیستی روانشناختی ریف کسب نمودند (پیش آزمون)، به شیوه‌ی تصادفی در دو گروه 20 نفره قرار داده شدند. گروه مداخله 8 جلسه مشاوره واقعیت درمانی و گروه کنترل مراقبت‌های روتین را دریافت نمودند. پس از انجام مداخله مجدداً پرسشنامه ریف در اختیار دو گروه قرار داده شد (پس آزمون). داده‌ها توسط آزمون‌های کای دو، تی مستقل و تی زوجی در نرم افزار Spss نسخه 25 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته‌ها: میانگین سنی زنان مورد مطالعه 9/4 ± 9/26 سـال بود. نتایج نشان داد میانگین نمره بهزیستی روانشناختی (به ترتیب 48/7 ± 17/48 و 31/5 ± 97/63) (0001/0=P) و همچنین تمامی مؤلفه‌های بهزیستی روانشناختی شامل استقلال، تسلط بر محیط، رشد شخصی، ارتباط مثبت با دیگران، هدفمندی و پذیرش خود، در گروه مداخله نسبت به گروه کنترل به طور معناداری افزایش داشته است (0001/0=P).
نتیجه گیری: با توجه به یافته‌های این پژوهش، مشاوره واقعیت درمانی می‌تواند در بهبود وضعیت روانشناختی زنان نابارور مؤثر واقع گردد.

متن کامل [PDF 545 kb]   (386 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (149 مشاهده)
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: پرستاری و مامایی